MENU
klinika
Një përrallë e re...

Dhoma me flori e Mitrush Kutelit

Histori e çmendur

“Do të më pikturosh si engjëll, apo bulldog?”… dhe Çërçilli i vuri flakën!

       A e dini historinë e vjedhjes së portretit të Uinston Çërçillit (1874-1965),...

Brezave që ndërtuan Shqipërinë...

A ia vlejti, djersa e një milionë aksionistëve?

          Koha e aksioneve ka perënduar. A ia vlejti djersa e...

Principata e Arbrit

Dëshmi e vitit 1201… në Brar

         Më 17 qershor 1984, në fshatin Brar të Tiranës, u zbulua...

Siç rrëfehet partizania

Në Sofje, Tirana zyrtare më kërkonte divorcin…

         Jetëshkrimi i Agallaia Zotos është një histori e rrallë, nga qelitë...

Koncert në shtëpi...

Violina e Tedi Papavramit!

         Një instrument muzikor, si lodër në duart e një 4-vjeçari… Një...

Illyricvm

Filmi i parë Ilirëve, Premierë botërore

         Me ngjarjet që vendosen në fushatat e Oktavianit në Iliri, do...

Dëshmitë e partizanes

Dasma me prokurorin e Sofjes, me miratimin e Enverit

         “Unë, partizania që provova tmerret e shërbimeve sekrete”. Nuk është e...

Grave dhe vajzave

E padokumentuar. Shkolla e parë shqipe

          Themeluesja e shkollës së parë, për gratë dhe vajzat shqiptare,...

Copëza kujtimesh e brengash

Një yll shndriti lehtësisht… Botërisht!

         Aktori shqiptar që rrëmbeu vëmendjen e shumë regjisorëve të huaj, Bekim...

Mësuesi i mësuesve

Pellazgjishtja e lashtë, gjuh’ e Aqilehtit të Homerit…

        Gjuha jonë jetike, ajo pelasgjikja e vjetrë, në të cilën iu...

Revolucionari i letrave

Profeti i vetëshpallur: Çe!

        Shkencëtar, adhurues udhëtimesh, revolucionar. Ky është portreti i Ernesto “Çe” Gevarës,...

REKLAMA