MENU
klinika
Petro Marko

Gjaku i himariotëve është shqiptar, një histori me Ali Pashën dhe propaganda greke

"Zhizel" në ArTurbina

Fondi i artë i baletit botëror

       Veçuar si një nga 7 pjesët më artistike prej fondit të artë...

"Tirana Panair 22"

Libra të vegjël shkrimtarësh të mëdhenj

     Të mërkurën, edicioni i 22-të i Panairit të Librit “Tirana 2019”, çeli siparin...

"Një ngarkesë e jashtëzakonshme erotike"

Letrat e ndaluara të autorit të Xhejms Bond, me bashkëshorten

       Korrespodenca e Ian Flemingut me gruan e tij, Ann, do të dalë...

"Nën ujë, gondolat"

Rrezikohet seriozisht Venecia

      Venecia po përballet me nivelin më të lartë të ujit, që ka...

Shqiptarët

Letra e Mit’hat Frashërit nga Greqia

      Pardje, në mbledhjen e parë të shqiptarëve të Selanikut, në mes të...

Kongresi i Manastirit

Alfabeti – fillimi i letërsisë mbarëshqiptare

Më 14 nëntor 1908 në Manastir filloi punimet Kongresi i Manastirit ose Kongresi i Alfabetit,...

"Në çmendinë"

Cila grua mposhti burrat dhe ndryshoi Amerikën?

       Ajo nuk ka famën, as statusin e një ylli, megjithatë Nellie Bly...

Atë Martin Gjoka

Kompozitori i parë i muzikës së kultivuar shqiptare

Lindja e muzikës së kultivuar shqiptare është shumë më e vonë se ajo evropiane, por...

Nga Salih Mehmeti

Hoddinot: Ilirët në kohën e Justinianit iu rikthyen paganizmit

Popullata ilire e Perandorisë Bizantine kishte ruajtur fenë e saj pagane edhe në kohën kur...

Artisti në dilemë

Foto historike, kur shqiptarët nisën eksodin biblik drejt Italisë

Meditimi në një çast tragjik, kur shqiptarët nisën eksodin biblik drejt Italisë, një fotografi si...

Durrës 1914

Durrsakët në restorant evropian si evropianë të vërtetë

Restoranti i hotelit “Klementi” në Durrës, i njohur gjithashtu si hotel “Evropa”. Pronarja e hotelit...