MENU
klinika

Opinion

Pse mos me ik nga Kosova, kur këtë po e stimulojnë qeveritarët dhe oligarkët e politikës?

14.04.2019 - 21:31

Nga Prof. Dr. Fadil Maloku

1. Një ndër shkaqet e arratisjes se të rinjëve nga Kosova, përveç mosinteresimit bukfal(!) dhe sehirllëkut qeveritar duhet kërkuar padyshim edhe te sektori tejet diskriminues privat, i pagave që e votoi garnitura aktuale e Parlamentit.

2. Pagat, me Ligjin e votuar mbetën në mëshirën dhe aminin e kompanive dhe oligarkëve politik, dhe atyre pak biznismenëve partiak e klanor.

kolana e librave

Kurse, në sektorin shtetërorë, shansat e punësimit janë të “rezervuara” ekskluzivisht për militantët partiak, për tezakët, dajallarët dhe kushërirët e pushtetarëve!?

3. Atëherë, si të mos ikin këto kontigjente të rinjëve, kur pushtetarët lëre që fare s’janë kah merren me (pa)perspektivën e tyre, sepse këta të rinj dhe në kushte e rrethana të barabarta, fare s’kanë asfarë shanse ta gjejnë vetën e tyre të punësuar në ndonjë konkurs eventual të shpallur…

Qoftë ai vend pune edhe si “zyrtarë i lartë për fotokopje”, apo “këshilltar qeveritar”, apo edhe “zëvendës shoferi, i shoferit të ministrit”…Pse?!

“Harmonia fetare, pasuri e çmuar e kombit shqiptar”

Meta: Zvicra model që mund të mësojmë më shumë

VOA/ A do rekomandojë largimin nga projekte të shtrenjta?

Banka Botërore mbështetje Shqipërisë pas tërmetit

"Garantojmë siguri në objektet që po rikonstruktojmë"

Ekspertët izraelitë përmbyllin inspektimet në Shqipëri

Përfundojnë afatet, dosja shkon në gjykatë

Bien akuzat për lobimin rus e pastrim parash ndaj Lulzim Bashës