MENU
klinika
Udhëzimet

Çfarë duhet të dini përpara se ti jepni një ilaç fëmijës suaj?

Mësoni hapat e thjeshtë

Si të parandaloni lindjen e parakoshme?

Nuk janë të rralla rastet që gratë shtatzëna bëjnë lindje të parakohshme. Nuk është plotësisht...

Mësoni shkakun

Keni fishkëllima në frymëmarrjes dhe ju “ikën” zëri?

Nodulet e kordonit vokal, polipet dhe granulomat janë rritje jokanceroze (beninje) që shkaktojnë ngurtësim dhe...

Gjakderdhja nga hundët

Pse ndodh dhe kur duhet të shqetësoheni?

Disa njerëz kanë gjakderdhje nga hunda shumë shpesh, dhe të tjerët rrallë . Mund të...

Historia e Xhulias

Koha me nipërit mund t’ju shtojë jetën

Mbesat e Xhulias, të moshave 9, 12 dhe 13 vjeç, kalojnë një pjesë të çdo...

Çfarë funksioni kanë këto pilulat

‘Zëvendësuesit’, substanca që ngjajnë me ilaçet, por…

Zëvëndësuesitë janë substanca që janë bërë për tu ngjarë ilaçet, por nuk përmbajnë një ilaç...

Sekretet e mjekësisë

Si ndikojnë ilaçet tek fëmijët, të rriturit dhe të moshuarit

Të gjithë i përgjigjen ilaçeve ndryshe. Mënyra se si një person i përgjigjet një ilaëi ...

Goditje dhe britma gjatë gjumit

Cili është rreziku nga çrregullimet e gjumit

Me siguri keni parë filma, ku një veteran kthehet në shtëpi nga tmerret e luftës...

Çfarë këshillojnë mjekët

Si të zvogëloni rrezikun e sëmundjes së Alzheimerit

Ekzistojnë një numër i gjërave që mund të bëni për të zvogëluar rrezikun e sëmundjes...

Zbuloni shkakun

Keni nyje të vogla në formë fasule në qafë, sqetulla apo…

Çfarë  është sarkoidoza? Sarkoidoza  është një sëmundje në të cilën formohen tufa të vogla qelizash...

Ky mund të jetë shkaku

Keni numrin e qelizave të kuqe të gjakut të lartë?

Në rregullimet myeloproliferative (myelo = palca e eshtrave, proliferativ = shumëzimi i shpejtë), qelizat prodhuese...

Duke filluar nga këmbët...

Nëse vuani nga diabeti, kjo procedurë është domosdoshmëri

Kujdesi i mirë për këmbët është thelbësor për njerëzit me diabet, thotë një kirurg i...

Reklama