MENU
klinika
Kantieret e kulturës në Gjirokastër

Përmet/ Restaurohet Ura e Katiut

Projekti

“Hamleti”, promovues i vlerave të Gjirokastrës

“Hamlet” është projekti i cili pritet të vendoset së shpejti në jetë dhe që ka...

Policia Kufitare

Korrupsioni/ 6 policë të Kakavijës në burg

Efektivët e Policisë Kufitare të arrestuar dy ditë më parë në Gjirokastër, janë njohur me...

Aksioni i policisë

Kakavijë, arrestohen 6 punonjës policie

6 efektivë pranë pikës së kalimit kufitar të Kakavijes në Gjirokastër janë arrestuar nga kolegët...

Institucionet heshtin

Arkivi i mbyllur dhe peripecitë e qytetarëve

Vendimi për mbylljen e arkivit në Gjirokastër dhe përqëndrimi i dokumenteve drejt një ambjenti tjetër,...

Arsimi neglizhon masat

Asnjë masë kundër zjarrit në shkollat e Gjirokastrës

Në Gjirokastër shumica e institucioneve arsimore, kryesisht shkollat 9-vjeçare, nuk kanë respektuar rregullat për tu...

Deklarat e Kumbaros

Rikualifikimi i qendrës historike në Gjirokastër

Zona muzeale e Gjirokastrës do të jetë pjesë e një rikualifikimi total ku parashikohet mbrojtja...

Përditësimi i tokave

Tokat pa pronarë, mijëra fermerë pa çertifikatë pronësie

Në qarkun e Gjirokastrës pothuajse mijëra fermerë nuk kanë një certifikatë pronësie për tokën që...

Protesta e banorëve

Lazaratasit kërkojnë një gjyq të drejtë

Lazaratasit ndihen të paragjykuar ndaj kërkojnë që çdo process gjysor ndaj tyre të bëhet pa...

“Nuk ka punë e libra falas për ne”

Komuniteti egjiptian ndihet i diskriminuar

Nxënësit e pakicës së komunitetit egjiptian kanë qënë të diskriminuar në startimin e vitit të...

Kultura që komunikojnë

Arti i tekstilit bën bashkë artistët e huaj

Për shumë qytete në Shqipëri sezoni turistik tashmë mund të konsiderohet i mbyllur, por jo...

Dossier

Marrëzia e një sokaku

“Është një prej qyteteve më të cuditshëm,ndoshta më i cuditshmi. Duket sikur ka lindur nga...