MENU
klinika
Centralizimi i shkollave

Mbyllen 18 klasa kolektive në Gjirokastër

Kujdesi oral në Gjirokastër

Vetëm të rinjtë kujdesen për dhëmbët

Kujdesi oral është një kulturë e munguar nga ana e qytetarëve në Tiranë dhe jo...

Biblioteka “Apostol Meksi”

Dy anët e medaljes së një biblioteke

Gjirokastra e shumë vlerave, mes tyre dhe letrare, nuk mund të mos ketë një tempull...

Gjimnazi 95-vjeçar

“Asim Zeneli” drejt restaurimit

Eqerem Çabej, Dritëro Agolli, Ismail Kadare e deri tek diktatori Hoxha kanë dalë nga bankat...

Ndërhyrje në infrastrukturë

Vatrat e problemeve në dimër, riparohen në verë

Në Gjirokastër ka nisur puna me intesistet për riparimin e dëmeve të krijuara gjatë stinës...

Arkitektura e Gjirokastrës

Të pathënat e ndikimit italian në qendrën historike

Gjirokastra ështe “ndriçuar” ndër vite nga studiuesit shqiptarë por edhe të huaj, veçanërisht për ndërtimet...

Rekordi i një sezoni

Gjirokastra e vizituar nga 30% më shumë turistë

Njëqind e pesë mijë turistët që kanë vizituar Gjirokastrën gjatë muajve janar-gusht, e rendisin qytetin...

12 familje në lagjen “Punëtori”

Të bashkëjetosh me rrezikun për 30 vjet

Jetojnë me frikë prej 30 vjetësh sepse askush nuk e ka dëgjuar shqetësimin e tyre....

Mbi 250 vizitorë në muaj

Kur troket në shtëpinë e Ismail Kadares

Ështe një prej muzeve që tërheq çdo ditë e më tepër vizitorë kjo edhe për...

Pranimet në universitet

Më pak aplikantë në universitetin “Eqerem Çabej”

1220 të rinj kanë aplikuar pranë universitetin “Eqerem Çabej” në Gjirokastër në përfundim të fazës...

Fest-Brum në Gjirokastër

Gatimet e brumit nga duart e amvisave

Zona muzeale në Gjirokastër mblodhi këtë fundjavë shumë vizitorë që nuk mund të humbisnin gatimet...

Struktura turstike akomoduese

Në Gjirokastër çelen 67 bujtina të reja

Fluksi i turistëve në Gjirokastër është një motiv më shumë që pronarët e banesave karakteristike...