MENU
klinika
Siguria ushqimore

Serbia sjell sërish miell kafshësh…

Mbajnë 15.88% të borxhit të brendshëm

Individët po investojnë më shumë në bono dhe obligacione

Pjesëmarrja e individëve në tregun e titujve të qeverisë shqiptare ka arritur një rekord historik....

Vetëm 3.9% janë me probleme

Bankat, 510 milionë euro kredi jashtë vendit

Kredia e dhënë jashtë vendit nga sektori bankar u frenua gjatë vitit 2017, por ngelet...

Agjenda, takimet, koha e lirë...

Si e shpenzojnë kohën drejtuesit e suksesshëm ekzekutivë?

Sigurisht që nuk është dhe aq magjepsëse: Ata shpenzojnë mbi 70% të kohës së tyre...

Britania në vendin e pestë

Vendi me popullatën më të arsimuar në botë?

Nivelet e arsimit të lartë po bëhen gjithnjë e më të rëndësishme, pasi globalizimi dhe...

Kosto, sa 55% e BE-së

Shqipëria, vend i lirë për të investuar

Shqipëria është vendi më i lirë në Evropë për të investuar. Sipas të dhënave krahasuese...

Sa fitohet në ndërtim?

Kosto 33 mijë lekë, çmimi mesatar mbi 700 euro

Sektori i ndërtimit është ndër sektorët me marzhet më të larta të fitimit në ekonomi....

Mjeshtrat e mëdhenj të mendimit

Trampolina që tmerri i “shkencës” Marksiste kaploi botën

David Rikardo është njëri prej ekonomistëve kryesor, në mos kryesori, i periudhës së klasicizmit. I...

Kursi i këmbimit

Leku ndal rënien ndaj euros

Të martën leku ka arritur të frenojë rënien në kursin e këmbimit me euron. Monedha...

Paradoksi me çmimet e prodhimit

Ulliri më i shtrenjtë, vaji më i lirë

Çmimet e ullirit janë rritur, ndërsa ato të vajit të ullirit kanë rënë. Ky është...

Sistemi Lidar

Çfarë ka më shumë Londra se njerëz?

Shumica e njerëzve kurrë nuk do të mendonin për Londrën si një pyll. Por në...

Minirrjetet!

1.1 miliard njerëz pa energji elektrike. Zgjidhja?

Arritja e qasjes universale në energji elektrike është thelbësore për zgjidhjen e shumë sfidave globale...