MENU
klinika
Flasin për jetën dhe vdekjen

Si e takoi Zef Bunga në parajsë Ana Frankun?!

Sekretet e errëta të Ali Pashës

Vrau vajzën e tij dy vjeçe, të dashurin e nënës e poqi në hell…

Zbulohet të dhëna të reja në lidhje me jetën e Ali Pashë Tepelenës. Të dhënat...

Tre mesazhe kryesore

Çkuptim kishte cigarja në buzët e vajzave asokohe?

Në shoqërinë shqiptare paramoderne, cigarja në buzët e vajzave dhe të grave përcillte simbolikisht një...

Nga Leonora Buçinca

Mos e transformoni të mundurën në pamundësi

Një burrë, i cili e kishte humbur gruan gjatë lindjes, po e rriste femiun vet...

Piktura Botërore

Vasili Kandinski, Themeluesi i artit abstrakt

Vasili Kandinski, (Wassily Kandinsky) babai i abstraktionit të pastër në pikturën moderne, lindi më 4...

Muzika Shqiptare

arTurbina rizgjon mjeshtrin Agim Krajka

Agim Krajka është një nga kompozitorët më të dashur për publikun, ‘’Mjeshtër i Madh’’ dhe...

Fotot

Gjyqi komunist ndaj inteligjencës shqiptare

Gjyqi komunist i quajtur special është mbajtur në Mars të vitit 1945 në Tiranë. Pasi...

1886

Anton Çehov: 8 cilësitë e një njeriu të kulturuar

Çfarë do të thotë të jesh ”i kulturuar”? A ka të bëjë me të qenët...

Artisti i Popullit

Aktori i shquar i skenës dhe ekranit Sulejman Pitarka

Sulejman Pitarka është një personalitet i madh. Ky artist intelektual, falë aftësive të tij të...

Sakrificat e popullit tonë!

Sa shqiptarë vdiqën në Luftën e Dytë Botërore?

Lufta e Dytë Botërore ka qenë më e përgjakshmja, me më shumë viktima në sheshbetejat...

Banesat tradicionale

Himara e bukur vlerësohet në Londër me çmim nderi

Gjatë ceremonisë së Çmimeve të Ekselencës së INTBAU 2018, në Londër, Udhëzuesi Praktik për Mbrojtjen...

Tragjedi nga diktatura

‘E etur’ për djem të rinj/ Vajza nga Tirana që vari veten në një stallë derrash

Kush ka lindur rreth viteve ’50-’60, padyshim që është njohur me historinë e trishtë të...

REKLAMA