MENU
klinika
Nga Deutsche Welle

Merkel, ende e varur nga Erdogani!

Zemra e dobët e kontinentit!

Evropa flet shumë gjuhë, por jo atë të pushtetit!

Evropa flet shumë gjuhë, por gjuha e fuqisë globale nuk është njëra prej tyre. Komisioni...

Nga The Atlantic

Ja si po e luftojnë italianët populizmin…

Për muaj të tërë, një lëvizje e madhe është shfaqur në të gjithë Italinë, për...

Nga Project Syndicate

Ja pse Trump kërkon të qëndrojë larg luftërave!

“Kombet e mëdha nuk luftojnë luftëra të pafund”, deklaroi Presidenti amerikan Donald Trump në fjalimin...

Nga Financial Times

Të jetë mik apo armik i Rusisë, kjo është dilema e Johnson!

Boris Johnson po mendon nëse do të marrë pjesë në paradën e dytë të përkujtimit...

Nga The Washington Post

Si të shkatërrojmë globalizmin, Trump jep leksione!

Fjalimi i Presidentit Trump në Forumin Ekonomik Botëror shkoi përgjithësisht mirë. Kjo është pjesërisht sepse...

31 janar

Më në fund Brexit do të ndodhë vërtet!

Brexit, më në fund, po ndodh zyrtarisht, vërtetë këtë herë. Mbretëria e Bashkuar ka miratuar...

Nga The Guardian

Polonia e Hungaria nuk janë të vetmet që e ‘shqetësojnë’ BE-në!

Kur flitet për problemet me sundimin e ligjit në disa vende të BE-së, njerëzit, madje...

Nga The Hill

Për problemet e Amerikës, nuk e ka fajin Putin!

Njoftimi nga Presidenti Vladimir Putin për ndryshimet në kushtetutën ruse, ndjekur nga dorëheqja e kryeministrit...

Nga Project Syndicate

A e ka harruar bota Aushvicin?

Këtë javë, udhëheqësit botërorë do të mblidhen në Jeruzalem për të përkujtuar 75-vjetorin e çlirimit...

Nga Project Syndiate

Evropa duhet të kuptojë ku e ka vendin!

Bashkimi Evropian, dhe veçanërisht Gjermania, duhet të merren me sfidën e paraqitur nga tërheqja e...

Editorial i The Guardian

Kur politikanët ‘ngatërrohen’ me biznesmenët…

Telefoni celular i Jeff Bezos u hakua pasi në vitin 2018 ai mori një mesazh...