MENU
klinika
Editoriali i The Guardian

Kryeministri britanik po bën sërish të njëjtin gabim!

Editorial i The Washington Post

Dialog me Kinën/ Nga duhet t’ia nisë Biden?

Regjimi Komunist i Kinës është bërë gjithnjë e më agresiv në përpjekjet e tij për...

Pas largimit të Merkel

Si do të ndryshojë politika gjermane për Kinën?

Pakkush ka dëgjuar për IMST një kompani e vogël gjermane me vetëm 145 punonjës, e...

Nga The New York Times

Një “kryengritje” nga Shtëpia e Bardhë

Përpjekja e Presidentit Trump për të përmbysur rezultatin e zgjedhjeve ka shkuar përtej thjesht një...

Nga Project Syndicate

Një Strategji për Kinën do të bashkonte SHBA-në me aleatët

Marrëdhëniet e Amerikës me partnerët e saj demokratë do të ndryshojnë në mënyrë të theksuar...

Analiza

Evropa i “dhuroi” Kinës një tjetër fitore!

Ursula von der Leyen, presidentja e Komisionit Evropian, thotë se ajo dëshiron të udhëheqë një...

Editoriali i The Washington Post

Hapi i parë i Biden duhet të jetë ky!

Qysh kur ka humbur rizgjedhjen, Presidenti Trump nuk ka arritur të përmbysë rezultatet. Por zemërimi...

Nga Brexit, tek ekonomia e klima

Çfarë të presim nga BE në 2021?

2020 ishte një vit i vështirë, i dominuar nga pandemia COVID-19 dhe ndikimi i saj...

Do marrë zyrtarisht postin e Presidentit më 20 janar

Pavarësisht përpjekjeve të Trump, Biden është fitues

Përpjekjet e republikanëve për të ndryshuar rezultatin e zgjedhjeve janë ende një motiv shqetësimi. Covid-19...

Pas daljes nga BE!

Cili do të jetë roli i Britanisë pas Brexit?

Tranzicioni ka mbaruar dhe Britania është përfundimisht jashtë Bashkimit Evropian. Më 24 dhjetor palët ranë...

Nga The New York Times

Trump, lider i presionit mbi votuesit

Opinion nga: Charles M. Blow    Pavarësisht nga ajo që ka ndodhur që nga zgjedhjet...

ANALIZA

Pse po dështon strategjia e BE me vaksinat anti-Covid?

Çfarë gëzimi do të ishte sikur të isha ende pjesë e BE. Për shembull, ne...