MENU
klinika
(Agjentja e Papës)

Heroi i dashurisë dhe i dritës

Raporti sekret i vitit ’74

Kur bashkëpunëtori “Patrioti” u aktivizua për survejim…

          Publikohen dokumentet arkivore të institucioni i Autoritetit për Informimin e...

Mes viteve 1893-1899...

Kruja e dokumentuar nga ish-konsulli francez

       Gjatë punës në shërbimin e jashtëm francez, diplomati dhe shkrimtari francez, baroni...

Biblioteka Kombëtare

In Memoriam mendimit të lirë

        Përkujtohet puna e publicistit, përkthyesit, opinionistit dhe aktivistit shqiptar. Në ambientet...

Kur shtrohej romani shqiptar

Haki Stërmilli, shkrimtari sentimental…

         Teksa… Sikur T’Isha Djalë pa dritën e botimit, në vitin 1936,...

"Christie's"

Befasues, i fundit vizatim i Mikelanxhelos!

         Një punë e mahnitshme e dorës së Mikelanxhelos (1475-1564) është gjithashtu,...

Lista e zezë!

Cilët janë tradhtarët më të mëdhenj në histori?

          Dhjetë tradhtarët më të urryer dhe më të famshëm të...

Dy dibranët e pushtetit komunist

Haxhi Lleshi, i ardhur në Dibër, kërkoi meritat e tim eti…

          Haxhi Lleshi dhe Tefta Cami janë dy nga ish-zyrtarët e...

Restaurohet Zografi

Nga shekulli XVIII… Shën e Premtja me Katër Shenjtorë

          Rikthehet e shndritshme ikona  “Shën e Premtja me 4 shenjtorë”....

Hero i shqiptarëve, i Evropës!

Në Nju Jork, në rrugën “Gjergj Kastrioti Skënderbeu”!

        Kur pak kohë pë parë, një rrugë në “Bronx” mori emrin...

Eurovizion 2022

Çfarë i mungoi Shqipërisë? Flet kompozitori i njohur…

       Edhe ky EUROVIZION e mbylli siparin, ndërsa Evropa nuk është e qetë…...

Ah! Shqipëria e Konicës...

Komedia e partive politike

        Korrespondenca e mikut t’one të kthiellt, Francesco Argondizza, që “Dielli” boton...

REKLAMA