MENU
klinika
Mesazhe simbolike

Fjalët e fundit të Skënderbeut në shtratin e vdekjes!

A luftonin krahë familjes?

Si dallohen burrneshat nga gratë e tjera?

Në përfytyrimet mitologjike të shqiptarëve, vajzat dhe gratë që luftonin përkrah babait, bashkëshortit dhe vëllezërve,...

Ansambli “Gëzuar” dhe grupi “Ilirët”

Pavarësia e Kosovës bashkon shqiptarët e Zvicrës!

Shoqata e Studentëve Shqiptarë të Universitetit të Lozanës së bashku me Shoqatën e Studentëve Shqiptarë...

Almanak

Histori/ Çfarë ka ndodhur më 2 shkurt?

1625 – Kolonë holandezë vendosen në skajin jugor të ishullit Manhaten dhe e quajnë banimin...

Foto

Si veshja e arbëreshëve po aktualizon ‘mitin’ e të shkuarës!

Arbëreshët e Italisë, tashmë mjaft të njohur jo vetëm për historinë e tyre por edhe...

Ngulimet e tyre

Arbëreshët, ‘pushtuesit e paqtë’ të Italisë së Jugut

Arbëreshët ose shqiptarët e Italisë, të quajtur ndryshe edhe italo-shqiptarë, janë pakica etno-gjuhësore shqiptare vendosur...

Prandaj u bashkuan me Car Llazarin!

Në betejën 1389-ës në Fushë-Kosovë, Arbërit ishin Orthodoksë!

Foto është për një Arbër orthodoks dhe jo katolik. Në betejën e vitit 1389 Arbërit...

“Gjeografia” nga Ptolemeu

Falë këtij gjeniu bota na quan Albania

Më 23 korrik të vitit 90 në Aleksandri, provincë romake, Egjipt – lindi Klaudius Ptolemy...

Roli i fundit në teatër?

Enver Petrovci: “Shpresoj që pasi të vdes do ta…”

Kur dikush vdes atëherë vlerësohet vërtetë kush ka qenë ai njeri… “… Unë e kam...

I keqarsimuar, por jashtëzakonisht i suksesshëm

Parashikoi vdekjen e tij, por i dha Amerikës një ‘thesar’

Me siguri, secili prej nesh e kujton nga fëmijëria librin “Aventurat e Tom Sojerit”, me...

Histori shqiptare!

Si i shpëtuan shqiptarët hebrenjtë nga Holokausti!

Në foto është Arslan Rezniqi, hipur në makinën që ai përdorte për të transportuar hebrenjtë...

Kuriozitet kulturor

Cila është marrëdhënia lexim-shkrim me njeriun?

Të lexuarit zhvillon artin e të shkruarit Për të shkruar mirë dhe për të prodhuar...

REKLAMA