MENU
klinika
Këshilla nga Fan Noli

Si u bëra shkrimtar?

Franck: Shqipja me 26 gjuhë

Një popull i vogël i një historie pa mbarim…

    Është një popull i vogël, diku në Ballkanin Perëndimor, që historia i ka...

Të magjepsur seksualisht, në luftë për pushtet

Cila mbretëreshë u martua me kushëririn e parë?

   Ajo kishte natyrë melodramatike dhe udhëhoqi një perandori të madhe. Mbretëresha Viktoria, lindi më...

Restaurohet "Deisis"

Ikona e mesjetës daton më 1761

    U krye ndërhyrja restauruese, për ikonën e vlerave të rralla historike dhe kulturore....

Festivali jubilar

Vallja burimore zbret në Myzeqe

 Festivali Folklorik Kombëtar i Valles Burimore, sapo ngriti siparin në Lushnjë. Grupet folklorike nga të...

Almanak

Histori/ Çfarë ka ndodhur më 24 maj?

15 pes – Lindi Germanicus, gjeneral romak – njihet në histori për kontrollin e fiseve...

Video/ Këngë arvanitase

“Kemi vashaza të mira”, tingujt e 5 shekujve më parë

Arvanitët janë një grup i popullsisë në Greqi të cilët tradicionalisht flasin arbërisht, një dialekt...

Si nuk e takoi kurrë Çabejn

Lankshi rrëfen Camajn e panjohur

   Lankshi do të tregonte kohë më parë, njohjen dhe lidhjen e tij me Martin...

Kompozitori i "Asturias"

Albeniz-romantiku i vonuar i fundshekullit XIX

   Albeniz njihet si pionieri i rilindjes së muzikës spanjolle, krijuesi i shkollës moderne të...

Vajza që fliste me shenjtorët

Si u bë misionare për Francën, Zhan D’Arc?

   Është viti 1430, lufta 100-vjeçare anglo-franceze, rrethimi i Compirgne: Zhan D’Ark kapet nga forcat...

Pritja 25-vjeçare...

“Vazo me lulëkuqe” mbetet e Van Gogut

   Pas 25 vjetësh, zgjidhet misteri mbi vërtetësinë e një pikture të njohur. Piktura e...

Shqipëria dinjitoze në Kanë

“Furgoni” mes 11 filmave pretendentë

Erenik Beqiri shkeli tapetin e kuq në Kanë, si pjejsë e filmit “Furgoni”. Ndërsa ishte...

REKLAMA