MENU
klinika
“Man booker” i shkon Lindjes

Alharthi: Populli arab vlera të rralla

Almanak

Histori/ Çfarë ka ndodhur më 23 maj?

1430 – Lufta 100 vjeçare anglo – franceze, rrethimi i Compirgne: Zhan d’Ark kapet nga...

Shqipërime nga Sully Prudhomme

Pak strofa nga nobelisti i poezisë shkencore për kohët moderne

René François Armand (Sully) Prudhomme ishte një poet francez dhe eseist, i lindur më 16...

Lola Gjoka

Kthehet në atdhe 20 vite pas lindjes, mësuesja e parë e pianos

Lola Gjoka, e lindur në Sevastopol të Rusisë, më 22 maj të vitit 1910 në...

Teatri, fjala, mesazhi…

“A u shqiptarizuan ‘Engjëjt e Amerikës”?

   Në pritje për t’u hapur perdet, dëgjohet: “Nuk kam asnjë ndjenjë seksuale për ty,...

Festivali Ndërkombëtar

Tirana ndalesa e dytë e kukullave

   Tirana, sërish mbledh kukullat për festivalin ndërkombëtar. Trupat teatrore nga mbarë bota, do të...

Delon dhe një rrëfim ndryshe

“Më kanë gjuajtur gratë mua, asnjëherë e kundërta”

   Duhet ta besojmë kur thoni: “nuk do të bëj më filma”? – Sigurisht! Po,...

Zenel Laci në teatrin “Poche”

Shitës patatesh – sot yll i skenës belge

   Historia e tij është e veçantë: pas një kohe të gjatë si shitës patatesh...

Avni Rustemi u vra gjatë mandatit

Pse i ati pranoi pensionin e majmë nga Zogu?

   Pozita e Avni Rustemit në momentin e vrasjes: Deputet në Kuvendin e Shqipërisë, –...

Zherar dë Nerval

Poeti i rastësisë

   Nuk ekziston gjeni pa shije, siç nuk ekziston karakteri pa moralitet.   “Ngado që...

Almanak

Histori/ Çfarë ka ndodhur më 22 maj?

334 pes – Ushtria e Aleksandrit të Madh mposht ushtrinë e Darit III të Persisë...

Albanologu, përkthyes e kritik... iku!

Lanksh, dashnori i gegnishtes së Camajt

  “Fjala shqip t’është detorëse për gjithë motin e jetës! Na vorfnove”- Hans-Joachim Lanksch lindi...

REKLAMA