MENU
klinika
Dritëro Agolli si protagonist

“Më prit se po vij shpejt”, poezitë e mëdha nga një “gjuhë e vogël”

"Armiqësor dhe subjektiv"

Goya, një gjeni në zemër të errësirës

Francisco Jose de Goya Lucientes, lindur më 30 mars 1746 dhe vdekur më 16 prill...

Pazari i Vjetër i Shkodrës

“Hipermarketi” më i madh mesjetar i Ballkanit

Nga Ali Hasani Pjesë e rëndësishme e historisë, kulturës dhe traditës së Shkodrës është edhe...

Historia

I rrëmbeu zemrën Sokratit, cila ishte kjo grua?

Ku e mori Sokrati, figura themelore e filozofisë perëndimore, frymëzimin për idetë e tij origjinale...

Almanak

Histori/ Çfarë ka ndodhur më 30 mars?

1775 – Në Asamblenë e kolonisë në Virxhinia, Patrick Henry deklaroi “Më jepni lirinë ose...

Shpëtim Nazarko

Pjesëza kujtimesh për Dritëroin

Njohja “I dashur Dritëro!  Letërprurësi është im atë, një fshatar me dy klasë shkollë, i...

Kundër Zogut e serbomëdhenjve

Bajram Curri udhëheqësi luftëtar

Bajram Curri (1866-1925) udhëheqës popullor, ushtarak e senator i Senatit të Dhomës së Këshillit Kombëtar...

Nga Franca në burgun e Burrelit

Avokatja që fshinte natën rrugët e Tiranës

Avokatja e parë shqiptare, e diplomuar në Francë, që vuajti burgun e Burrelit dhe përfundoi...

"I detyruar t'ia mbathte"

Mbreti i shqiptarëve

Mbreti i shqiptarëve, Ahmet Zogu, një personalitet i rëndësishëm i shekullit që lamë pas, për...

Dashnori më i madh i kohërave

Casanova i vetëshpallur a i vërtetë?

A ka qenë vërtet i infektuar me sëmundjen e gonorresë, Casanova? Një studim shkencor ka...

Mes pikturës e poezisë

Gibran: Natyra si qenie e gjallë

“Nëse i tregon erës sekretet e tua, nuk mund të pretendosh që era të mos...

Almanak

Histori/ Çfarë ka ndodhur me 29 mars?

1430 – Perandoria Osmane nën Muratin II merr qytetin bizantin të Selanikut. Mbretërimi i sulltan...

REKLAMA