MENU
klinika
Zef Kolombi / profil

Një piktor dhe shumë ngjyra

Këngët e nuses

Dasma tradicionale e Veriut

Hyacinthe Hecquard (Iasint Ekuar), konsull i Francës në Shkodër, Kalorës i Legjionit të Nderit, në...

Van Gogh 20-vjeçar në Londër

Dokumentet e rralla

Gjetje e jashtëzakonshme në Londër: nën dyshemenë e shtëpisë së tij, Vincent Van Gogh kishte...

Haki Stërmilli

Çfarë i shkruante Nexhmije Hoxha

Nga Prof. Nasho Jorgaqi Në historinë e letërsisë shqiptare, Haki Stërmilli përfaqëson një nga shkrimtarët,...

Diplomati i parë shqiptar

Ëngjëllorët e Drishtit

Pal Ejlli (tosk./standart Engjëlli) (1416 – 1470) ishte një klerik katolik arbër që shkroi fjalët...

Urtësia para tiranisë

Konfuci pararendës i ungjillit

  “Pavarësisht se sa i zënë je, gjej kohën për të lexuar ose rri në...

Almanak

Çfarë ka ndodhur më 24 mars?

1830 – Në Austri lindi Robert Hamerling – në një familje të varfër – Shfaq...

Bashkëpunimi i Lek M. Gjeloshit

‘Everlast’, një ekspozitë përmes video-instalacionit

Stacion – Qendra për Art Bashkëkohor, Prishtinë ka kënaqësinë të prezantojë Everlast, ekspozitë me artistin...

Edicioni i tretë

Festivali Ndërkombëtar i muzikës së dhomës kthehet në Tiranë

Festivali Ndërkombëtar i Muzikës së Dhomës nën titullin “Different Trains” rikthehet për të tretin vit...

Rrëfimi i ish-ministrit grek

Suliotët ishin shqiptarë dhe fjalët greke kanë rrënjë shqipe!

Suliotët, ishin një komunitet shqipfolës ortodoks nga krahina e Sulit, sot në Epir, Greqi, i...

Video

Fyelli, në trojet shqiptare nga një tregtar

Fyelli është një nga veglat muzikore të klasifikuara në grupin e frymoreve. Fyelli është përdorur...

Filip Shiroka – poeti i dallëndysheve

“Kombi qytetërohet me mësimin e gjuhës”

Poeti i soneteve të ndryshme, Filip Shiroka, lindi në vitin 1859 në Shkodër dhe u...

REKLAMA