MENU
klinika
Gazmend Leka ekspozitë

“Shqipëria; edhe ajo ka hapat e saj të humbur”

Molier

“Tartufi” hipokrizia e jetës, në skenë

      Është mëkat të mendosh se ka nga ata që nuk i njohin...

Paskthim

Dita e fundit e Zogut në Shqipëri dhe jeta e tij si emigrant!

Ahmet Zogu, lindi më 8 Tetor 1893 në Burgajet të Matit, dhe vdiq në Paris...

Sami Frashëri

Shqipëtarëtë gjithënjë për botën’ e kurrë për vetëhe

Sikundër thamë më siprë, shqiptarëtë gjithëmonë janë vrar’ e përpjekur e kanë cpërkaturë të tërë...

Simboli Tukiçi

“Këngëtar si Ibrahimi një herë lindin!”

Ibrahim Tukiçi, talenti i muzikës, zëri i të cilit thuhej se dilte nga shpirti dhe...

Dokumenti

Si përdhunoheshin vajzat nga drejtuesit e Degës së Brendshme

Një dokument sekret i vitit 1958, i Degës së Punëve të Brendshme të qarkut të...

Fjalimi i fundit i ndritshëm i Nolit në 1963

Mirë a keq, ne e Bëmë Shtetin e pavarur të Shqipërisë

Fan Noli i tregon “Vatrës” meraket e fundit pak para se të vdiste Fjala e...

“Nuk të bëhem pengesë”

Letra e nënës që bëri të qante të madhin Shopenhauer

Joana Shopenhauer vendos të çliroi të birin nga detyimi atëror për të vazhduar profesionin falimjar...

Mbretëresha e pazbutshme e ilirëve

Teuta, vetëvrasje për të mos u dorëzuar

Pas mposhtjes së Kartagjenës në Luftën e Parë Kartagjenase, në vitin 241 para Krishtit, Republika...

Me dituri të jashtëzakonshme

‘Gharra’, Ligjërata më e bukur e Imam Aliut

Një nga ligjëratat më të njohura të Imam Aliut është quajtur ‘Gharra’. Ai është cilësuar...

Sulejmani i Madhërishëm

Pse e braktisi arkitekt Sinanin, “Trëndafili i osmanëve”?

       Dashuria e fshehtë e sulltaneshës Mihrimah, është publikuar si një lajm i...

Festivali Ndërkombëtar nis

Xhaz mbrëmjeve në Tiranë

     Tashmë është traditë. “Jazz in Albania” çel siparin në Tiranë. Festivali ndërkombëtar sjell...

REKLAMA