MENU
klinika
Almanak

Histori/ Çfarë ka ndodhur më 11 qershor?

Nga Salih Mehmeti

“Me cilën datë duhet përkujtuar Lidhja Shqiptare e Prizrenit?”

Për mu 10 qershori i 1878-ës nuk âsht as histori e as krenari. 19 gushti...

Nga: Luan Rama

Leon Rey, fotograf i antikiteteve dhe i nudos

Kur kishte zbarkuar për herë të parë në Shqipëri bashkë me senatorin Justin Godart, i...

Korça e serenatave

“Karnavale 12” gjurmë në fotografi

   Për të dymbëdhjetin vit radhazi, grupe nga Shqipëria dhe jo vetëm, sollën performancat e...

"Bir i Zeusit"

Aleksandri i Madh-madhështia e pazakontë

323 pes – Vdiq Aleksandri i Madh – disa kanë argmentuar se vdiq më 13...

Saul Bellow

Çfarë kemi mësuar nga historia? 

    Romancieri Saul Bellow lindi më 10 qershor 1915, në një familje hebreje, fliste...

FemArt

Gratë për gratë

     Për të shtatën herë,  Qendra për Art dhe Komunitet – Artpolis, organizon festivalin...

Lidhja e Prizrenit

Shqiptarët NJË për kombin

10 Qershori i vitit 1878, shënoi fillimin e organizimit dhe themelimin e Lidhjes Shqiptare të...

Almanak

Histori/ Çfarë ka ndodhur më 10 qershor?

323 pes – Vdiq Aleksandri i Madh – disa kanë argmentuar se vdiq më 13...

Filozofia e robërisë

Kadare: Nostalgjinë për sundimin nuk e pranon asnjë popull!

Në intervistat e dikurshme, gjeniu i letrave shqipe, Ismail Kadare e ka ngritur shpesh herë...

Video: Nusja arbëreshe

Degët matanë detit

     Për arbëreshët e Italisë, gjaku nuk bëhet ujë: ata vijojnë me traditën, zakonet,...

Takimi në pallatin mbretëror

Pse Zogu i donte Mark Kapidanin e Gegë Marka Gegajn të vdekur?

    10 FAKTE: Mark Kapidani ishte deputet i Shkodrës, i zgjedhur në Parlamentin e...

REKLAMA