MENU
klinika
Austriakët e kthejnë në Apolloni

Objekti që u zhduk gjatë Luftës së Parë Botërore

Françeskani i Lum Shqiptar

Si u vra nga komunizmi shkodrani që u mor me çështjen e Çamërisë?

Dy ditë më parë, Kisha mbarë kujtoi martirizimin e të lumit Atë Bernardin Palaj, priftit...

Pse vallë?

Mbreti Zog/ Pinte 250 cigare në ditë, 15 në një orë!

Që nga mëvetësimi i shtetit shqiptar prej Perandorisë Osmane më 28 nëntor 1912 deri në...

Flasin për jetën dhe vdekjen

Si e takoi Zef Bunga në parajsë Ana Frankun?!

Opera ‘Anne & Zef’, një produksion i Opera Spanga-s të Holandës, do të zhvillojë një...

Sekretet e errëta të Ali Pashës

Vrau vajzën e tij dy vjeçe, të dashurin e nënës e poqi në hell…

Zbulohet të dhëna të reja në lidhje me jetën e Ali Pashë Tepelenës. Të dhënat...

Tre mesazhe kryesore

Çkuptim kishte cigarja në buzët e vajzave asokohe?

Në shoqërinë shqiptare paramoderne, cigarja në buzët e vajzave dhe të grave përcillte simbolikisht një...

Nga Leonora Buçinca

Mos e transformoni të mundurën në pamundësi

Një burrë, i cili e kishte humbur gruan gjatë lindjes, po e rriste femiun vet...

Piktura Botërore

Vasili Kandinski, Themeluesi i artit abstrakt

Vasili Kandinski, (Wassily Kandinsky) babai i abstraktionit të pastër në pikturën moderne, lindi më 4...

Muzika Shqiptare

arTurbina rizgjon mjeshtrin Agim Krajka

Agim Krajka është një nga kompozitorët më të dashur për publikun, ‘’Mjeshtër i Madh’’ dhe...

Fotot

Gjyqi komunist ndaj inteligjencës shqiptare

Gjyqi komunist i quajtur special është mbajtur në Mars të vitit 1945 në Tiranë. Pasi...

1886

Anton Çehov: 8 cilësitë e një njeriu të kulturuar

Çfarë do të thotë të jesh ”i kulturuar”? A ka të bëjë me të qenët...

Artisti i Popullit

Aktori i shquar i skenës dhe ekranit Sulejman Pitarka

Sulejman Pitarka është një personalitet i madh. Ky artist intelektual, falë aftësive të tij të...

REKLAMA