MENU
klinika
Gerard Depardieu rrëfehet

Si i shoh unë Ramën, Putinin dhe Vuçiçin

Siena: më të arrirat!

Konkursi botëror i fotografisë

      Vetëm në vitin e 5-të të tij, “Siena International Photo Awards”, tashmë...

Reagimi i prerë i Konicës...

Cili ishte propozimi i çuditshëm në Kongresin e Lushnjës?

      Kongresi i Lushnjes, veç të tjerash, u mblodh për të krijuar edhe...

"Bashkimi që ëndërroi 'Agimi i Artë"

Pasardhësit e Lekës së Madh, Skënderbeut dhe personalitetit të keqkuptuar të Ali Pashës

Pak njerëz e dinë se prapa partisë neonaziste greke «Agimi i Artë» fshihet një histori...

Si u dënuan intelektualët

Dekreti i ekzekutimit për grupin e parë të inxhinierëve të Maliqit

Ja çfarë shkruan ish Drejtori i Arshivave të Shtetit, Kastriot Dervishi, lidhur me një nga...

Një dashuri si në libra

“Jo, nuk isha e prerë për një jetë ‘normale’”

Kur linda unë, im atë ishte 64 vjeç e ime më 41. Isha fëmija i...

"Shqipëri e re"

Shikoni si u çshqiptarizua Greqia e shekullit nëntëmbëdhjetë!

      Manifakturimi i identiteteve moderne, sajimi i një historie të origjinës dhe lidhja...

Hej e hej!

Kur Kosova i këndonte Zenel Gjolekës

     Nëse kënga suliote, që më vonë u greqizua e bënte atë ‘aslan tis...

Si "lexohen" Shkrimet e Shenjta

Në të vërtetë ç’është mëkati sipas Martin Luterit?

      Si sot, 500 vjet më parë, më 31 tetor 1517, një murg...

"Hylli i dritës" udhërrëfyes

Kur (çfarë) At’ Gjergj Fishta thotë për kombin!

     Për 106-vjetorin e botimit të parë të revistës “Hylli i Dritës”, Drejtoria e...

Shqiptarët në Greqi

Kontesha suedeze do t’i blinte sa frëngu pulën fotografitë!

      Publicisti Armand Plaka, ka publikuar në faqen e tij në Facebook, disa...

"Shën Llazari jo më në UNESCO"

Mbetet në Shqipëri ikona e vjetër

     Në 60-vjetorin si anëtare në UNESCO, Shqipëria do të dhuronte pranë kësaj organizate,...

REKLAMA