MENU
klinika
Cila ishte perëndesha Eia?

Iliria ndër të parat vatra të krishtërimit në Evropë

Dëshmon Gerard Girard

Kur dhe ku u shfaq filmi i parë në Shqipëri?

“Në Shqipëri, shfaqja e filmit të parë i përket vitit 1908 dhe qytetit të Korçës....

40 artistë në kavaletë

Studentët e arteve ekspozitë

     Punët më të përzgjedhura në kavaletë, të 40 artistëve të rinj, studentë të...

Kush e shpalli pavarësinë në Lezhë, 3 dhjetor '12?

A ishte Prengë Biba Doda konkurrenti politik i Gjeto Çokut?

  Gjeto Çoku ishte një luftëtar i njohur në zonën e Lezhës kundër pushtimit osman...

Kristo Floqi

Pse të anatemohen e shkishërohen autorë të tillë?

     I lindur më 1876, e shohim të emigrojë që në moshë të re...

Almanak

Histori/ Çfarë ka ndodhur më 4 qershor?

1783 – Anonai, Ardeche, Francë; vëllezërit Zhosef e Zhak Montgolfier demonstrojnë Balonin (globe aerostatique) mbushur...

Faktet

Pse Coco Chanel i vendosi parfumit emrin e Esat Pashës?

Padyshim që figura e Esat Pashës, ngjall shumë debate në Shqipëri mes studiuesve dhe historianëve....

Video: 102 vjet trashëgimi

Ritmet shqiptare të Amerikës

    Nga 31 maji deri më 2 qershor, u mbajt nga shqiptarët e Amerikës,...

Allen Ginsberg

Poeti i lirë i gjeneratës “Beat”

     Irwin Allen Ginsberg u lind më 3 qershor 1926 dhe u shua më...

Romain Gary-shkrimtari&diplomati

“Një qenie njerëzore ‘par excellence”

   Romain Gary, i vetmi shkrimtar francez që ka marrë dy herë çmimin “Goncourt”, pas...

Identiteti kompleks

Kafka në letërsinë moderne dhe jo vetëm

Franz Kafka (i lindur më 3 korrik, 1883 në Pragë të Austro-Hungarisë, sot Republika Çeke;...

"Prite Azem Galicën!"

Heroi i amanetit të prerë në mes

Azem Galica është një nga heronjtë më të paepur për liri në historinë e Kosovës...

REKLAMA