MENU
klinika
“Moulin rouge”

Amfiteatri me balerinët e skenave botërore

Almanak

Histori/ Çfarë ka ndodhur më 5 korrik?

328 – Hapet zyrtarisht Ura e Konstandinit e ndërtuar mbi Danub midis Korabit, Rumani dhe...

Arbëreshët - kjo lidhje e pashkëputur

Loris Castriota: Jam pasardhës i drejtpërdrejtë i Gjergjit

       Një takim i rastit mes dy gazetarëve, këto ditë, ka zbuluar se...

Ali Pasha i Janinës

Portretet në arkivin e Bibliotekës kombëtare të Francës

       Portretet në vijim, janë realizuar gjatë shekullit XIX, si dedikim Ali Pashë...

Tarantino braktis Hollivudin

“Kam dhënë gjithçka për filmin”

      Regjisori i Pulp Fiction, Kill Bill, Django Unchained, The Heatful Eight, Death...

Egjipti antik

Hapet piramida 4-mijëvjeçare

      E zbuluar në shekullin e 19-të dhe e mbyllur për publikun prej...

Mjeshtri i "gotikut krahinor"

Shkrimtari më simpatik i Amerikës

        Nathaniel Hawthorne ishte një nga autorët më të admiruar amerikanë të...

“Motiv i kotë” studentor

MK: Milkani ambasador i filmit shqiptar

Vetëm pak ditë pas medaljes akorduar nga amabasadori çek Ludva, Milkani vlerësohet edhe në Shqipëri....

Almanak

Histori/ Çfarë ka ndodhur më 4 korrik?

1456 – Luftërat osmane në Europë: Fillon Rrethimi i Beogradit. Pas rënies së Kostandinopojës në...

Cesare Pavese

Ti je për mua një krijesë e trishtë!

Ti je për mua një krijesë e trishtë një lule e përkohshme poezie që bash...

“Gjenerali” vijon të admirohet

“Le Monde”: Kadare mes 100 titujve të shekullit

      Mes 100 librave më të vlerësuar të shekullit është renditur edhe libri...

Auron Tare

Pashallëku i Janinës: Aliu largpamës synonte Amerikën

      Për vite me radhë, në arkivën time personale mbaj një dokument shumë...

REKLAMA