MENU
klinika
"Një drithërimë e ngrirë në kohë"

Shqiptari Jon Kraja hap ekspozitën e tij në New York

Almanak

Çfarë ka ndodhur më 9 Mars?

9 Mars 1454- Lind eksploratori i mirënjohur italian Amerigo Vespuçi Amerigo Vespuçi lindi dhe u...

Profil

Luçie Miloti, ‘Bilbili i Ballkanit’ që ia kushtoi jetën muzikës

Luçie Miloti lindi më 11 maj 1930, në qytetin e Shkodrës. Këngëtarja e njohur vinte...

Akademia e Shkencave propozon sërish

Kadareja mundet të marrë njërin “Nobel”

Nuk është hera e parë për shkrimtarin, të kandidohet për çmimin “Nobel”. Ismail Kadare ka...

Cilat ishin ato shqiptare

Gratë që drejtuan botën

Si lindi “First Lady” dhe cilat janë gratë në krah të burrave që kanë drejtuar...

Të gjithë duhet ta lexoni!

Letra emocionuese e Abraham Lincolnit, për mësuesin e të birit

“Mësues i nderuar, Djali im nis shkollën sot. Do të jetë gjithçka e çuditshme dhe...

Musine Kokalari, disidentja që s'u mohua dot

Vështirë ta mundësh një grua

Musine Kokalari lindi më 10 shkurt të vitit 1917, në Adale, të Turqisë ndersa në...

Tiranë, kinemaja hap dyert për 8 Mars

Gruaja në Festivalin për Gruan

Në Shqipëri një në dy gra përjetojnë të paktën një formë të dhunës fizike, psikologjike...

Nëna, gruaja - kuptimi i jetës

8 Marsi, përse kjo datë

Dita ndërkombëtare e grave festohet çdo 8 mars. Kjo ditë nënkupton arritjet politike, sociale dhe...

"Ne gratë..."

Nga Shqipëria…, gratë e veriut bashkohen për ëndërrat e tyre

Ne gratë…(noi donne…) Dita Ndërkombëtare e Grave, jo e nënave. Një datë e shëuar për...

Almanak

Çfarë ka ndodhur me 8 mars?

Anne Bonny irlandeze-amerikane – pirate e famshme që vepronte në Karaibe. Në tetor 1720, ajo...

"Nuk e ndjej vetminë se me mua është kënga"

Marije Kraja, ndër solistet e para të TOB

Marije Kraja, lindi më 24 Shtator të vitit 1911 në Zarë të Kroacisë. Vetëm kur...

REKLAMA