MENU
Datë historike për qytetin

Përkujtohet 74 vjetori i çlirimit të Pogradecit

Detajet teknike të projektit

TEC i ri, në 2021 Korça me ngrohje qendrore

Korça do të ketë një termocentral për të plotësuar nevojat e saj për energji. Projekti...

Nis Festivali i Komedisë

Në Korçë për “KOKO FEST”

Tashmë si çdo fillimvjeshtë  Korça është shndërruar në një skenë gjigande për të mirëpritur eventin...

Parku Japonez

Lindja e Largët ‘troket’ në Korçë

I ka ruajtur me fanatizëm kalldrëmet e vjetër si dëshmi e traditës arkitektonike të qytetit,...

Transporti urban në Korçë

Brenda vitit nis puna për terminalin e ri

Është ndërtuar që në vitin 1980, por megjithëse është përdorur në mënyrë konstante në terminalin...

Dossier: “Majestic” në 9 dekada

Epopeja e një kinemaje

Korça ka qenë një nga qytetet e para në Shqipëri që i hapi rrugë ekranit...

Personazhi i qytetit

Pionerja e feminizmit në Korçë

Në një shoqëri moderne e së shumti patriarkale, ku ekzistença e një figure mashkullore në...

Lexuesi më pranë librit

Librat “shtegtarë” vijnë drejt Korçës

I frymëzuar nga Ron Hornbaker në vitin 2016, tashmë Bookcrossing është bërë një model që...

Dossier

Korçarët e parë në Amerikë

Legjendë urbane ose jo, janë të shumtë shqiptarët që besojnë se një korçar ka më...

Jeta e natës e qytetit

Fundjavave takohemi në Korçë!

Jeta e natës nuk është vetëm një atribut i Tiranës, kryeqytetit të zhurmshëm që ofron...

Qendra e qytetit

Korça në një trekëndësh historiko-kulturor

Korça ka qenë gjithmonë dalluar për kulturën, traditën, historinë dhe qytetarinë e një qyteti gjithnjë...

Investime në periferi

Vithkuqi me rrjet të ri ujësjellësi, por me hidrocentral 93 vjeçar

Korça është një nga qytetet e para të vendit që nuk ka pritur elektrifikimin e...