MENU
klinika
Poetët e Instagramit

A i bëjnë keq gjinisë poetike, poezitë e Instagramit?

Letër Senatit Venedikas

Fitorja e shqiptarëve kundër Sulejman Pashës

Në luftrat e shumta që kanë bërë shqiptarët kundër turqve alenacat kanë qenë të shumta....

Amza e të shquarve

Shënimi hyrës i Kadaresë në “Librin e Artë të Albanologjisë”

“Libri i Artë i Albanologjisë do të jetë amza e më të shquarve në studimet...

Përkujtim

Figurat e shqiptarëve të harruar, Hilë Mosi

Hilë Mosi, (1883-1933), është një nga figurat poliedrike, një nga patriotët dhe rilindësit më të...

Paul Celan

“Lulëkuqja dhe Kujtimi”

Ndonjëherë nuk merr rëndësi për letërsinë vetëm dita e lindjes apo vdekjes së një shkrimtari,...

letër Kardinalit

Pjetër Bogdani dhe vështirësitë e pushtimit osman

Në peripecitë që kalon Pjetër Bogdani, për veprimtarinë fetare dhe atdhetare është një  dokument që...

Atdhetarizmi

Hoxha Hasan Tahsin, patriot për mbrojtjen e trojeve shqiptare

Hasan Tahsini lindi më 1811 në fshatin Ninat të kazasë së Filatit në Çamëri. Ai...

Ndikimi i saj tek Anglia dhe anglezët

Britania përmes librave të Agatha Christie

Për shumë njerëz, Agatha Christie është një përfaqësuese po aq e denjë e Anglisë, sa...

Dossier/ Pjesa e dytë

Grupe identitare në Ballkan, vështirësi e bashkëjetesë

-Ciganët Ciganët(romët), të pranishëm në të gjitha vendet ballkanike, janë veçanërisht të shumtë në numër...

Dossier/ Pjesa e parë

Minoritetet e Ballkanit, bashkëjetesë e trazuar

Krijimi i komb-shteteve në Ballkan krijon një pejizazh të larmishëm në shumë shtete dhe shumë...

9 libra memuaristikë të shkruar nga fëmijët e vipave

Njerëz të famshëm e të talentuar, por prindër të tmerrshëm

Duke marrë shkas nga aktualiteti, pra publikimi i librit të së bijës së Steve Jobs,...

Promovim libri

Një dolli me 9 shëndete

“Dolli me 9 shëndete “ është libri më i ri i shkrimtarit nga Devolli, Pandeli...