MENU
Ndikimi i saj tek Anglia dhe anglezët

Britania përmes librave të Agatha Christie

Dossier/ Pjesa e dytë

Grupe identitare në Ballkan, vështirësi e bashkëjetesë

-Ciganët Ciganët(romët), të pranishëm në të gjitha vendet ballkanike, janë veçanërisht të shumtë në numër...

Dossier/ Pjesa e parë

Minoritetet e Ballkanit, bashkëjetesë e trazuar

Krijimi i komb-shteteve në Ballkan krijon një pejizazh të larmishëm në shumë shtete dhe shumë...

9 libra memuaristikë të shkruar nga fëmijët e vipave

Njerëz të famshëm e të talentuar, por prindër të tmerrshëm

Duke marrë shkas nga aktualiteti, pra publikimi i librit të së bijës së Steve Jobs,...

Promovim libri

Një dolli me 9 shëndete

“Dolli me 9 shëndete “ është libri më i ri i shkrimtarit nga Devolli, Pandeli...

Komunikimi simbolik

Kafja, ritual mesazhesh dhe simbolikash për shqiptarët

Shqiptarët kanë pasur simbolika të shumta në ritualin e pirjes së kafes. Ato shënjonin mesazhe...

Qëllime dhe fitore

Kryengritjet e shqiptarëve në shekuj, armiqtë e tyre

Shqipëria mbahet si vend i ashpër e luftarak, sa i dashur dhe i dhënë pas...

Nga Visar Zhiti

Ç’i thoshte Dantes kur e përkthente Pashko Gjeçi?

Teksa ikja, ndieja hidhësirë në buzë, jo prej kafes. A do të dimë të qeshim?...

Sipas rrjetit të librarive Adrion

10 titujt më të shitur të javës

1. ALKIMISTI toena PAULO COELHO 2. ZONJA BOVARI argeta GUSTAV FLOBER 3. MIKESHA GJENIALE pegi...

Reklama, video muzikore

Jugonostalgjia/ MoMa përkujton arkitekturën e regjimit jugosllav

Përpara se të nisnin luftërat e viteve ’90-të për shpërbërjen e Jugosllavisë, si dhe përpara...

Gjergj Kastrioti, "Athleta Christi"

Klerikët Katolikë: Skënderbeu, ky “shenjt” i madh

Nga Andreas Dushi “Botimet Françeskane” me përgjegjës Át Vitor Demaj dhe Át Mirash Marinaj, së fundmi...

Më të famshmit...

Librat që u shkruajtën nën efektin e drogës

Bright Side vendosi të kërkonte shkrimtarët të cilët i shkruanin librat e tyre ndërkohë që...