MENU
klinika
Mbretëresha e egër flokëkuqe

Kush ishte Budika, gruaja tejet inteligjente dhe e pavarur?

Shqipëri, 1957

Shkodër: Ditë e zakonshme në treg…

         Në ditë tregu në Shkodër: Një vajzë me kostum kombëtar, e...

Arti dhe kultura, vitet '78

Diskutimi i Violeta Manushit: Me vetëm një regjisor, 50 vetë…

        “Teatri ynë ka një eksperiencë shumë të madhe në bashkëpunim me...

"Durrësi: Dum babën"

Tre burra shteti në garë: kaos e anarki, në Shqipëri!

      Shënon fundin e përpjekjeve kryengritëse të Haxhi Qamilit kundër ardhjes së princ...

Sa kushon një kopje?

Ankand për Xhokondën e rreme

       Bëhet fjalë për kryeveprën e gjeniut të Rilindjes. Buzëqeshja më magnetike në...

"Art në luftë"

Fotografitë ekskluzive: Shkrepje nga fronti

            Në vitin 1939, mijëra ushtarë gjermanë, shumë prej tyre...

"I mbyll sytë që të shoh"

Pol Gogen, gjeniu francez në arrati…

            Artisti nuk duhet të kopjojë natyrën, por të marrë...

Spaçi famëkeq...

“Vëllain ma pushkatuan në revoltë, as eshtrat s’i gjejmë dot”

        Publikohen dëshmitë rrëqethëse të 79-vjeçarit Agim Bejko, me origjinë nga Starova...

Mbreti dhe Shqipëria

“Zogu, do të kishte qeverisur me sukeses”

        Zgjatja (Shtojca) e konstatimeve I nderuari John Sparkman nga Alabama në...

"Tempulli i zotave"

Polemika restaurimi i Akropolit…

        Qyteti i lashtë si kurorë triumfi. është një nga vendet më...

"Oroshi pa abatin, si 'Hamleti' pa Hamletin"

Edit Durhami në Abacinë e Oroshit, 1908!..

          Në Abaci Pas një udhëtimi të lodhshëm përmes shtigjeve të...

"Pirro i është borxhli Pavlinës"

Ahmet Pasha rrëfen: Largimi në Amerikë, humbje për teatrin

       Vetëm pak ditë më parë, arti skenik dhe kinemaja shqiptare humbën një...

REKLAMA