MENU
klinika
Qytetërimi evropian. Globalizmi

Arbën Xhaferi: Toleranca Fetare, Vlerë Përcaktuese e Identitetit Kombëtar

Sarandë, viti ‘73...

Frymëzuar nga “Radio Moska” dhe një letër anonime në Markat

         Publikohet një dosje që është siguruar para pak kohësh nga institucioni...

Impresionizmi. Si lindi?

Tabloja manifest nga Mone

        “Impresion, lindja e diellit” është piktura e Klod Monesë (Claude Monet)...

Në shtëpinë e Mevlanit

Poradeci ishte perandor! Ishte diktator!

        Vijnë në një bisedë të hapur, dy miq të vjetër. Rudina...

Si e kujtoj Ferid Vokopolën?

“As optimist, as pesimist, jam vetëm mundësisht”

Kam qenë i vogël, vetëm 6-7 vjeç dhe kujtoj shumë mirë një burrë të gjatë,...

Të pathënat e albanologut

Dorëshkrimi i Injac Zamputtit: “Refuzova pa mëdyshje…”

       “Dikur kam firmosur një dokument pa m’u dridhur dora. U kam thënë...

Prishtinë, 1943

Të rinjtë e Ballit Kombëtar

       “Të rinj shqiptarë të Kosovës, anëtarë të Ballit Kombëtar (e ngjyrosur)” –...

Shërbimi ndaj klientit?

Ndodh çudia! “Shqiptarçe” edhe në Australinë e largët

         Ende në sezonin e pushimeve. Gushti shënon pikun e turistëve. Shqipëria...

Komedia e keqkuptimeve

Kush ju tha, se duhet të merreni vesh patjetër?!

         Sa më shumë kalojnë vitet nga ndarja nga jeta e autorit,...

Dokumenti sekret

Albanologu: Nuk mund të spiunoj Çabejin! Më ban me u dridh…

        Injac Zamputti një nga kolosët e albanologjisë, i cili është parë...

“Kombi mbi të gjitha!”

Petro Nini Luarasi për Atdheun

      “Ruamani gjakun, se do t’ju duhet për shkrimin e gjuhës shqipe…” Lëvizja...

"Muaji i fotografisë"

MARUBI…

        Ky imazh i fiksuar në Durrës, i përket trashëgimisë së një...

REKLAMA