MENU
klinika
Një tjetër sukses përtej Adriatikut për këngëtaren shqiptare

Elhaida Dani e ftuar ne skenën e “Musicall” të Triestes në Itali

“Po pse nuk shkruani në gazetë që Kadare nuk pranoi të…”

Irritimi i Ramiz Alisë në mbledhjen sekrete të Byrosë

Publikohet një dokument arkivor me siglën “Sekret” të nxjerrë nga Arkivi Qendror i Shtetit në...

"Kostandini dhe Jurendina"

Legjenda që na e rrëfyen arbëreshët

       Legjenda e famshme “Kostandini dhe Jurendina” është pa dyshim, më e bukura...

"Jo trajtim arbitrar"

Profesor Artan Fuga: Jam kundër përjashtimit të gegnishtes

        Akademiku Artan Fuga replikon me Filip Guraziun, lidhur me përfshirjen edhe...

"Spigel"

Nga eksodi, në krye të Filarmonisë së Bonit

       Ervis Gega Dodi, pak ditë më parë u emërua drejtuese e institucionit...

Poet, patjetër!

“Ka miliona anë të së vërtetës, por vetëm një të vërtetë”

       Sot bota e letrave përkujton përvjetorin e nobelistit gjerman Herman Hesse, lindur...

Etja për liri...

Tirana e 2 korrikut 1990!

       Me thirrjet “Liri – Demokraci”, populli ishte bërë njësh kundër mureve të...

Dëshmia e rrallë e guerilasit

“Mehmet Shehu i fali jetën: Në Tiranë, më dënuan me vdekje…”

       Publikohet historia e panjohur të Ramazan Beliut, apo siç njihet ndryshe, me...

Lëvizja Kaçake e Kosovës

Shote Galica, heroina e harruar në të gjallë…

       Shota e Radishevës, ishte motër e gjashtë vëllezërve. Babai i saj Halili,...

Mentor Nazarko

Profesor Qosja, një shtyllë e mendimit dhe aksionit kombëtar

       Më 25 qershor, mendimtari i madh shqiptar, Rexhep Qosja, bëri 85 vjeç...

"Çdo gjë hyjnore është mizore"

Çezare Paveze – adoleshent i përjetshëm

        Shkrimtar, poet, përkthyes dhe eseist, i cili jetoi në Torino në...

REKLAMA