MENU
Nderimi i fundit i figurave të shquara të Shkodrës...

Funerale madhështorë në objektivin e Marubit

Njihuni me historitë e tyre...

Çiftet më të famshme të letërsisë botërore

Në këtë artikull po iu sjellim disa nga historitë e dashurive të çifteve më të...

Harta të shekullit të 18

Shpërhapja ballkanike dhe populli shqiptar

Më poshtë po iu sjellim disa harta etnografike, të shekullit 18 –të, dërguar nga një...

"Unë mbetem me to"

Elena Ferrante: Mos përgojoni gratë

Përktheu: Loreta Bërhami Si është e mundur, më pyesin njerëzit, që nuk njeh qoftë edhe...

Ungra...

Vatra që mban ndezur zjarrin e Arbërisë së Skënderbeut

Në katundin arbëresh Ungër të Kalabrisë, në Itali, mbahen manifestime dy ditore kulturore e përkujtimore...

Almanak

Çfarë ka ndodhur më 16 gusht?

1792 –Francë; Maximilien Robespierre, anti-monarkist, paraqet peticionin e Komunës së Parisit në Kuvendin Legjislativ, duke...

Përsëri në jetë!

Fatos Kongoli: Mendova Eutanazinë

Nga Beti Njuma Nuk mbaj mend çfarë më preku më shumë kur hyra në dhomën...

Rrëfimi për Daily Telegraph (1928)

Mbreti Zog: Nuk do t’i nënshtrohemi kurrë Italisë

Gazeta franceze, “L’Intransigeant”, ka botuar të shtunën e 13 tetorit 1928, në faqen n°5, një intervistë...

Klasifikimi nga “BBC History”

Marie Curie dhe gratë më të rëndësishme të historisë

Klasifikimi i bërë nga revista “BBC History” sipas një sondazhi të realizuar me lexuesit e...

Misteri!

“Martesa e Lejlës” e “Sotiri dhe Mitika”/ Romanet e panjohur të Konicës

“Martesa e Lejlës” e “Sotiri dhe Mitika”, është një nga publikimet e e shtëpisë botuese...

Khaled Hossein

“Romanet më ndryshuan jetën”

Gjuetari i balonave ndihmoi për të ndryshuar përceptimin që bota kishte për Afganistanin, duke i...

Zef Zorba

Poeti hermetik të cilit komunizmi ia hermetizoi veprën

Në vitin 1920, kur në Shqipëri vijonte të gëlonte letërsia e rilindjes me ndonjë “thumb”...