MENU
klinika
Durrës: Léon

”Djaloshi shqiptar”

Markesi vjen në ankand

Dhurohen ”rrobat e njëqind vjetëve vetmie”!..

         Më shumë se shtatë vjet pas vdekjes së shkrimtarit të njohur...

''E Lumturuar''

Shqipëria i fali botës një shenjtore

           Gonxhe Bojaxhi (1910-1997) lindi më 27 gusht 1910, në Shkup....

Guri filozofal!

Na ishte njëherë, një magjistar adhurues i Hygosë…

        Historianë të shumtë e kanë kaluar jetën, duke u orvatur të...

"Si i njoha gratë komuniste..."

Kujtimet e Liri Lubonjës: Nexhmija ish e qeshur…

        Komunizmi ishte në grahmat e fundit, kur Liri Lubonja u kthye...

Hasluck, vepra monumentale

Shqipëria dhe një dashuri e (sh)këputur…

         Folkloriste, gjeografe, gjuhëtare, etnografe dhe arkeologe, Margaret Masson Hardie ishte shkolluar...

(asnjë diplomë nuk e ndihmon të patalentuarin)

Shkruan? Atëherë, nuk ke fshehur asgjë!

          Nobelistja Wilsawa Szymborska shquhej për dhuntinë e të qenit e...

Historia mirëfilli...

Shqiptarët e ndërruan fenë për identitetin!

         Shkëputur nga intervista me historianin zvicerian Dr. Aleksandër Lambert: Si e...

''Pushteti i padukshëm''

”Zonja e hekurt” ishte tmerri i redaktorëve

          Të shërbeje në kabinetin e Enverit dhe të ishe jashtë...

Kryqëzime tetorësh!

Treshe poetësh ”emblematike sa edhe diabolike”

        ”…mbetet një nga pengjet e mia, një dëshirë ende e vlefshme,...

''Plotësisht e lumtur''

Një diplomë edhe pse je 85!

           Në jetën fatmirësisht jo të shkurtër, i ka ndeshur edhe...

''Bota është dashuri''

Gruaja e vogël e mësimeve të mëdha

          As sëmundjet si pneumonia, malarja, apo sëmundjet kardiake nuk e...

REKLAMA