MENU
Korçë

Për herë të parë, transmetohen 6 këngë të Tefta Tashko Koços

Shqipëria paramoderne

Si e tregonte e veja përmes vajtimit, do të rimartohej apo jo?

Shoqëria shqiptare paramoderne ishte mjaft e ndjeshme ndaj statusit të vejushave, sidomos kur ato ishin...

Në Teatrin Eksperimental ‘’Kujtim Spahivogli''

“Mbretëresha e bukur”, vjen premierë në janar 2019

Dramat janë të gjithfarëllojshme, por nga dramat më të forta janë dramat e dashurisë, raportit...

Ligji i Maleve shqiptare

Ishte koha kur nuset ndërroheshin në Shqipëri

Duke shfletuar në Bibliotekën “Atë Zef Valentini”, gjejmë një relacion që Atë Karlo Ferraris ka...

Poeti i revolucionit algjerian

Zhan Senak – një emër, një poet, një legjendë

Zhan Senak (Jean Sénac) lindi më 29 dhjetor 1926, në Algjeri dhe vdiq më vitin...

Ekspozita e Arben Theodhosit

Morali në portat e së kaluarës dhe së tashmes

Nga Eugent Kllapi/ Në faqen e tij personale shkruhet: ‘’Vështroj disa prej pikturave të mia...

Almanak

Histori/ Çfarë ka ndodhur më 29 dhjetor?

1777 – Themelohet San Jose de Guadalupe, vendbanimi i parë civil apo Pueblo, në Kaliforninë...

Histori njerëzore

Komunizmi i privoi ëndrrën/ Ajo rikthehet në Muzeun Kombëtar

Bëhet fjalë për piktoren Anila Kati, mbesën e ish-zëvendësministrit të Tregtisë Vasil Kati, e cila...

27 dhjetor 1944

Heroi shqiptar që serbët e ekzekutuan në ditëlindjen e tij!

Ai lindi më 27 dhjetor të vitit 1919 në Podujevë, Kosovë në një familje aristokrate,...

Historia e Akifit

Poeti shqiptar që shkroi himnin e Turqisë

Me rastin e 82 vjetorit të vdekjes, dje u përkujtua autori i himnit kombëtar të...

Themelues i PK në Shkodër

Komunisti që u pendua për kontributin ndaj partisë!

Zef Mala lindi më 14 prill 1915 në lagjen Skënderbeg të qytetit të Shkodrës. Ishte...

Teodor Drajzer - Zolaja amerikan

Fytyra moderniste e letërsisë amerikane

“Në qetësinë shpirtërore njeriu gjen mençurinë, ndjeshmëria e sëmurë i lajthit” Teodor Drajzer (Theodore Herman...