MENU
klinika
Fshati maqedonas me kulturë shqiptare

Si humbi ‘shqipja’ në Galicnik? A jemi ne shqiptarët fajtorë?

Përballoi sfida të vështira jetësore

Vdiq 37 vjeçe/ Sekretet dhe të pathënat e Tefta Tashkos!

Poeti Lasgush Poradeci (1899-1987) ka qenë mjaft i kursyer në vlerësimin e artistëve bashkëkohës që...

Aventurieri i pandreqshëm

Zhyl Vern, filozofi i udhëtimit

 “Mbi gjithë nevojat, varfëria është ajo që na mëson më tepër”. Zhyl Verni ka qenë...

Kinematografia

Laert Vasili, aktori që shkon me sukses në Berlin

Pas dramës së suksesshme ‘Kreditorët’ të shfaqur në arTurbina dhe në Elbasan, aktori i mirënjohur...

Hapet Ekspozita “Prania e Mungesës”

Në luftën tonë për të qenë, ngre krye mungesa e njerëzores

Nga Eugent Kllapi/ Artisti Fatlum Doçi vjen para publikut kryeqytetas me një cikël pikturash dhe...

trashëgimi kulturore

Projekte 3D për zhvillimin e kulturës në Përmet

Instituti i Monumenteve të Kulturës në Shqipëri dhe ministria e Kutlurës nuk ka të ndalur...

Almanak

Çfarë ka ndodhur më 8 shkurt?

1404 – Në Kostandinopojë lindi Kostandin Palaeologus. Më 1449, ai do të bëhej Perandor i...

Nëpër shkresat letrare shqipe

Kardinali i parë romancier, si u bë pjesë e qeverisë shqiptare

Nuk janë shumë shkrimtarët tonë, emri i të cilëve të njihet aq mirë në shtresat...

Histori njerëzore!

Pse turqit i dërgojnë nuset në varreza ditën e dasmës?

Pasi vizituam xhaminë e Ejup Sulltanit morëm teleferikun për t’u ngjitur në majën e kodrës...

Sekretet e qytetit

Si bëhej propozimi për fejesë, në Korçën tradicionale!

Në vitet ’20 dhe sidomos në vitet ’30 të shekullit XX, Korça ka qenë një...

Shkrimtari më I madh I Epokës Viktoriane

E la shkollën 12 vjeç, filloi punë në fabrikë për të nxjerrë kafshatën!

Charles John Huffam Dickens lindi më 7 shkurt 1812. Shkrimtar anglez, i quajtur ndryshe edhe...

Umberto Galimberti

A do ta shpëtojnë botën librat?

Na ishte njëherë… libri Nihilizëm aktiv dhe krizë vlerash, kjo nuk vihet në dyshim për...