MENU
klinika
Njohja

Edvin Shvarc, kushëriri i Frojdit…

Bahri Beci

Historia e formimit të dy dialekteve të shqipes

         Nxitjen për rishqyrtimin e kësaj problematike ma dha miku im, prof....

Fishta

Gjûha shqype enè foshnje

       …”Viti 1972 nuk ka vrarë askënd, as Fishtën, as Naimin, as ndonjë...

"Poeti i të gjithëve"

Vargje Dashurie Jetës

        Asnjëherë, një poet nuk ka qenë aq i vendosur për dobinë...

“Zonja e flamurëve”

Marigo Posio, qëndistarja e historisë…

        Me mbiemrin e vajzërisë Poçi, Marigo Pozio lindi në Korçë, më...

"Fundi pa lavdi, i kuntatit tim..."

Shënimet e Enverit: Ç’më tha Bahri Omari, kur vranë Avni Rustemin

       Raportet e Enver Hoxhës me Bahri Omarin kanë qenë sa problematike, aq...

"Rrugët e ferrit"

Si uji që rrjedh kot në çezmat e burgut…

        Botohet në Itali, romani “Rrugët e ferrit” i shkrimtarit Visar Zhiti...

Derë e Frashërllinjve!

In Memoriam: Ylli që ndriti në natën e errët

          “Unë e përbuz artin që kërkoni të bëni, arti është...

"Grabitqari"

Universi femëror i Alfred Hitçkokut: magjepsja dhe dhuna seksuale

        “Dashuria ime për kinemanë është më e madhe se morali” (Alfred...

Faik Konica

Kur mora DIELLIN e Fan Nolit

      22 gusht 1909: Faik Konica u emërua si drejtuesi i gazetës “Dielli”,...

Çfarë thonë yjet?

Lexojeni (bëjeni) vetë fatin tuaj!

        Koha është padroni i vërtetë. Të parët vështronin kubenë qiellore jo...

Intervista (pa kohë) me Kadarenë

“Do të hyjmë në Evropë” – kjo shprehje, jo fort e saktë!

        «Shqipja hyn mes dhjetë ose dymbëdhjetë gjuhëve themeltare të Evropës… Shprehja:...

REKLAMA