MENU
klinika
"Shqipëria ekzotike"

Një europian… 37 vjet më parë

Vendbanime prehistorike

Forbes: 29 risitë në trashëgiminë UNESCO

     Revista prestigjioze ”Forbes” ka publikuar listën e 29 trashëgimive më të reja botërore,...

Periudha paleokristiane

Hapet bazilika e Linit

      Hapet mozaiku që ndodhet në bazilikën e Linit, në afërsi të Pogradecit,...

Liriku, atdhetari, përkthyesi

Vargjet e filozofisë së thellë humaniste

THEOFAN STILIAN NOLI (1882-1965) lindi në fshatin Qytezë, të banuar nga shqiptarë. I ati, Stiliani,...

Almanak

Histori/ Çfarë ka ndodhur më 15 korrik?

1799 – Një gur i shkruar u gjet nga kaptiteni francez Pierre-François Bouchard gjatë fushatës...

Çfarë ndodhi pas tij në troje?

141 vite nga Kongresi i Berlinit, punimet që ‘shembën’ Shqipërinë

Kongresi i Berlinit u hap më 13 qershor 1878, me rend dite rishikimin e Traktatit...

Lirizmi i egër

Bohemi i poezisë

     Poeti, poezitë e të cilit janë në thelb mikrodrama që shpërthejnë nëpërmjet një...

Drejt Shqipërisë

Shënimet e Dukës Montpensier për Ismail Qemalin

     “Excelsior” ka botuar, të shtunën e 12 prillit 1913, në faqen n°2, një...

VF: Pushime në Shqipëri dhe… tani!

“Ende ka njerëz që falënderojnë më dorën në zemër”

     Verën e shkuar, Shqipëria ishte një bast dhe i fituar. Këtë vit mundet...

Barometri i Ballkanit

Shqipëria vendi më mikpritës për refugjatët

     Vendet e Ballkanit, megjithëse kanë nivele të larta emigracioni, nuk janë treguar të...

Naimi vjershëtori

Dhe drit’ e diturisë përpara do na shpjerë…

      NAIM FRASHËRI (1846-1890) – Lindi në Frashër të Përmetit, mësimet e para...

Mbretëria e mesme

Egjipti hap 2 piramidat 4000-vjeçare

Egjipti hapi të shtunën dy piramida antike në jug të kryeqytetit të Kajros dhe zbuloi...

REKLAMA