MENU
Marko la Piana

Abetarja që lidhi shqipen me italishten

Profil

Amaneti i Konicës që komunizmi ja mbajti peng për 50 vite

Faik Konica, lindi më 15 mars të vitit 1875 në Konicën e vilajetit e dikurshëm...

Arti kontemporan

Agon Nimani vjen me ekspozitë ndryshe në Kosovë

Një realitet sipër dhe mbi një realitet të zakonshëm u paraqit mbrëmë në Galerinë e...

Çmimi Kombëtar ‘’Lumo Skëndo’’

‘’Tregime të moçme shqiptare’’ nderohet me titull

Çmimi Kombëtar i Bibliofilisë “Lumo Skëndo” për vitin 2017  iu dorëzua shtëpisë botuese “Kuteli” me...

Tragjekomedia moderne

‘’Holli shit’’ zgjon Teatrin Eksperimental në emocione

Në këtë fundjavë në datat 15 dhe 16 dhjetor në orën 19:00, vjen si një...

‘Mallkimi’ i Romanov

Ishte njeriu më i pasur në botë, vdekja e tij dhe e familjes…

Nikolla i II Romanov lindi më 6 maj 1868 me emrin Nikolaj Aleksandrovič Romanov dhe...

Sipas kanunit…

Çfarë u ndodhte burrave malësorë, nëse nuk merrnin hak?

Në disa segmente të shoqërisë tradicionale shqiptare, sipas Kanunit të Lekë Dukagjinit në variantin e...

Parashikoi vdekjen e tij!

Ishte mjek, por nuk e shpëtoi dot gruan dhe fëmijët!

Nostradamusi lindi më 14 dhjetor 1503 në qytetin francez St. Remy. U shkollua në Avignon...

Historiku i romanit

Si dhe pse ndryshoi kuptimi i fjalës “romantik”

Nga Andreas Dushi Fillimi i të shkruarit artistik në prozë daton shumë pas atij në...

Opera “Carmen”

Artistët shqiptarë në Teatrin e Beogradit!

Konkretizohet hapi i dytë i Protokollit të Bashkëpunimit mes Teatrit të Operas dhe Baletit dhe...

Teatri Eksperimental

“Këngëtarja tullace” – premierë!

“Këngëtarja tulllace” e autorit Eugène Ionesco, vjen sot në datë 14 dhjetor, ora 19:00 në...

Cili ishte qëllimi?

Pse në veri, burrat qëllonin pranë kokës së gruas?

Në shoqërinë shqiptare paramoderne, ndaj gruas askush nuk mund të ushtronte dhunë, përveç bashkëshortit të...