MENU
klinika
Festa simbol e qytetit vjen me një risi

Fillojnë përgatitjet për ‘Karnavalet e Korçës’

Shëna Ndou i Padovës

Misteri i kishës së Laçit

Dikur Kisha e Laçit ishte një nga Kishat më të dashura, më të ndjekura. Pastaj...

Gjërat nuk ishin kaq të thjeshta sa sot

Si e matën aq saktë grekët e lashtë perimetrin e Tokës?

Sot është e qartë se Toka ka afërsisht formën e një sfere,por edhe se ajo...

Le temps (1909)

Partia e re e dr. Ibrahim Temos në Turqi dhe qëllimi i saj

“Le Temps” ka botuar, të martën e 30 nëntorit 1909, në ballinë, një shkrim në...

Gazeta ‘Dielli’ në Boston

“Një zagar n’ Itali, laro i Fan Nolit, i degjeneruar, një palaço që leh…”

Memorie.al publikon një shkrim të panjohur të botuar në gazetën “Dielli”, të Boston-it, organ i...

Diskutimi i Enver Hoxhës me artistët në ’78

“Sikur me top të më qëllojnë, siç thotë Dritëro Agolli…”

Pjesa e gjashtë Publikohen disa dokumente arkivore të nxjerra nga Arkivi Qendror i Shtetit në...

Periudha bizantine

Izrael, zbulohet veza 1,000-vjeçare: ndërpriten punimet

        Gjatë gërmimeve në qytetin Yavne, arkeologët gjetën një vezë pule të...

Poezia... matematikë+kimi

Shkenca e çuditshme nga Edgar Allan Poe!

       Në përgjithësi, Poe konsiderohet si GO (Goti Origjinal) i letërsisë amerikane./Konica.al Kur...

Muzeu Kombëtar

Rivjen një prej ikonave të rralla, nga David Selenica

         Përfundon restaurimi i veprës: “Vajtimi i mbivarrshëm”, pjesë e fondit të...

Teatri METROPOL

Premierë: “Pikaso dhe Ajnshtajni… në Paris”

        Pas një kohe të gjatë bllokimi prej pandemisë, nis sezoni artistik...

Nga Lugina e Arvanit

Xhubleta e Shqipërisë në Francë…

       “I vetmi shembull i këtij lloji të ndërtimeve të skajeve që unë...

Fjala para artistëve, 1978

“Fadil Paçrami vazhdon të shkruajë ‘drama’ në burg…”

        Publikohen dokumentet nga Arkivi Qendror i Shtetit në Tiranë (fondi i...

REKLAMA