MENU
klinika
"Bashkimi"

ATDHEU botohej nga shqiptarët e Rumanisë

Gjindje e egër...

Në Karavasta, nuk ka kurrgjë. Në Karavasta ka njerëz të lumtur!

       Nga: Ben Blushi Karavastaja duket si një plazh në të cilin kohët...

Kolonjë, 1916

Historia në fotografi

         Familje nga Kolonja, me veshje tradicionale të zonës. Fotografi nga Dhimitër...

"Përralla nga Orienti"

Shkrimtari shqiptar dhe zonja e tij franceze, në botimin e veçantë…

      Nga: Aurenc Bebja*, Francë – 31 Korrik 2022 “Comœdia” ka botuar, tre...

Sprovë pas burgut...

Kartela të realizmit të dënuar dhe panteoni i nëndheshëm

         Dashnor Kaloçi- Memorie.al Nga Visar Zhiti Kartela të Realizmit të Dënuar...

Diplomaci zhveshur!

Një kryeministër lakuriq…

         Një nga incidentet, çuditërisht më brilante, që lidhet me Uinston Çërçillin...

Infektimi i rrugëve të Tiranës!

“Gjuha nuk është si arra e pazarit, ku kushdo mund të gjuajë me gur”

        Prof. dr. Hajri Shehu Për të gjitha gjuhët, çështja e pastërtisë...

"Disidenti blu..."

Epika e Yjeve të Mëngjesit

        Ishte kjo pikturë, edhe fillimi i fundit të artistit… “Nxirje e...

1801 - 1901...

Si ish vëndi ynë qint vjet më parë e si është sot?

       Si ish vëndi ynë qint vjet më parë e si është sot?...

NOBEL 2022

Laureatët në deklaratë të përbashkët

        Dyzet e dy laureatë të çmimit “Nobel”, lëshuan një deklaratë në...

Konferenca e Londrës

“Shqiptarët, kurrë nuk do t’i njohin këta kufij artificialë…”

        Traktati i Londrës, si pjesë e Konferencës së Ambasadorëve të zhvilluar gjatë...

Trashigime Pellazge

Ushtarët e Zotit (Zeusit) ishin labër

        Veprimtar i lëvizjes kombëtare, etnolog, arkeolog dhe shkrimtar. Kleriku françeskan, Mësues...

REKLAMA