MENU
klinika
Ku shkoi përralla moderne?

“Ky është fati, gjithçka është e shkruar…”

Gazetare dhe pikë!

Një femër vlen po aq sa një mashkull

        “Ia kushtoj këtë arritje nënës sime, Tosca Fallacit, e cila, nuk...

Në gjurmët e Petro Nini Luarasit

Pasaportë të rreme, se shkruante shkronjat shqipe

        Patrioti dhe veprimtari i Rilindjes Kombëtare, Kristo Luarasi lindi në vitin...

Karrierë shumëplanëshe...

Gjergj Vlashi, një emër i madh i artit

       Përkthimi i parë i tij, ka qenë “Rrëfimet e një gruaje”, një...

Intervista për shtypin austriak

Myfit bej Libohova tha detyrat urgjente, të qeverisë së tij…

       Nga: Aurenc Bebja, Francë – 13 Korrik 2022 “La Dépêche Algérienne” ka...

"Zbulimi i vjetërsinave"

Unaza prej ari e Gjeçovit

         Dorian Koçi (148-vjetori i lindjes të Shtefën Gjeçovit) Në përvjetorin e...

Zonja e pushtetit

Mbretëresha e pakurorëzuar e Francës

        “Zonja de Pompadour do t’u linte pasardhësve vetëm pak hi”, –...

Jeta në bodrum...

Fotografia e 6-vjeçarit që tronditi botën

        Një fotografi e 6-vjeçarit Vlad, duke qëndruar pranë varrit të nënës...

Si kategorizoheshin pacientët?

Shëndetësia me pagesë… Shqipëria e vitit 1939

         Një dokument i shumë viteve më parë, tregon sesa paguanin shqiptarët...

Stratiotët

Gjergji, gjenerali shqiptar i mesjetës

        Një nga figurat më të njohura të praktikës ushtarake evropiane të...

Histori dhe nostalgji

Rinia e bëmave të Rrugës së Durrësit…

        Projektuar në kohën e Ahmet Zogut, e njohur si “Rruga e...

Pse filozofojmë?

Ju shpjegojmë “çmendurinë hyjnore”

          Të gjithë filozofët e lashtë e kishin kuptuar, se në...

REKLAMA