MENU
klinika
Vlerësimi i filozofit francez

Me Kadarenë e Papavramin, meritoni BE-në!

Budina vlerësohet në Itali

“Të thyer” me 2 çmime prestigjioze

     Filmi “Broken” i regjisorit dhe skenaristit Edmond Budina, vlerësohet me dy çmime prestigjioze,...

Almanak

Histori/ Çfarë ka ndodhur më 6 qershor?

1683 – Hapet muzeu Ashmolean në Oksford, Angli – muzeu i pari universitar në botë....

Orhan Pamuk: Si e shoh unë jetën

“Lumturia është prania e asaj(atij) që do”

    Të lexosh një libër, shpesh do të thotë të marrësh një laps e...

Kalaja mes tri shekujsh

Kështjella e gurtë e Gjirokastrës

    Gërmimet arkeologjike dëshmojnë gjurmët e para të ndërtimeve në Kështjellën e Gjirokastrës, që...

Esad Pashë Toptani

“Shqiptari i njëmijë e një akuzave”

   Esad Pashë Toptani: 20 Akuzat që kanë rënduar ndaj Esad Pashë Toptanit Esad Pashë...

Mbi 100 autorë - 1 500 tituj

Prishtina çel ‘panairin 21’ të librit

    Panairi i 21-të i librit në Prishtinë, u çel sot, me një ceremoni...

Poeti simbol i antiintelektualizmit

Gazetarët i priste me pizhama, por i urrente intervistat

      Kanë kaluar tetëdhjetë e tre vjet nga dita kur ai u vra...

Çernobili 33 vjet pas...

Rekord shikueshmërie miniseriali

    “Chernobyl” – “Çernobili” është miniseriali që sjell për publikun të realizuar në ekran,...

Almanak

Histori/ Çfarë ka ndodhur më 5 qershor?

70 – Perandori romak Titus dhe legjionet e tij rrëzojnë murin e Jeruzalemit dhe hyjnë...

“Iku si hëna në lindjen e diellit”

Nënë Tereza siç e kujton i vëllai, Lazri

    Kujtimet e të vëllait, Lazrit: Fëmijëria dhe largimi nga Shkupi “Ajo ishte një...

Cila ishte perëndesha Eia?

Iliria ndër të parat vatra të krishtërimit në Evropë

    Mitologjia greke është ruajtur më gjerësisht se çdo mitologji tjetër e lashtë dhe...

REKLAMA