MENU
klinika
Libromania

Veset më të çuditshme të adhuruesve të librave

Fotografi të rralla me ngjyra!

Prizreni dhe Prishtina nga viti 1913

Disa fotografi të rralla me ngjyra të Prishtinës dhe Prizrenit të vitit 1913 janë publikuar...

Tetori gjerman

“Jam burrë”

Artistja Katerina Horn në bashkëpunim me aktoren shqiptare Ema Andrea, në kuadër të tetorit gjerman...

Kinematografia shqiptare

Xhanfise Keko, ‘’Artistja e Popullit’’ punoi për fëmijët

Shumë pak në brezin e sotëm e njohin. Ajo ishte dikur dashuria e filmit shqiptar....

Muzika e Lehtë

Festivali i 57-të i këngës në RTSH nis rrugëtimin e saj

Si çdo vit do të rinis në ambientet e Radio Televizionit Shqipar Festivali i Këngës...

Jashtë edhe brenda

Rikonstruktohen mjediset e Muzeut Historik Kombëtar

Muzeu Historik Kombëtar do t’i nënshtrohet rikonstruksionit fizik si jashtë ashtu edhe brenda mjediseve të...

Federico Rampini

Globalizimi sipas Zhyl Vernit

Libri i ri i Federico Rampinit është një udhëtim i përmbledhur në njëmbëdhjetë faza të...

Muzikanti i shquar

Vdekja e Shubertit, një mësim mbi vetëvlerësimin

 (Bazuar në esenë “Shuberti Harbut” të F. S. Nolit, Vjenë, 1938) Duke lexuar “Antologji e...

Prekëse!

Realiteti i sotëm përmes ilustrimeve!

Njerëzimi ka evoluar nga viti në vit dhe bashkë me të, edhe mënyra e jetesës....

Kinematografia shqiptare

Çfarë sjell filmi ‘’Bolero në vilën e pleqve’’?

“Bolero në vilën e pleqve”, është filmi më i ri që mbylli xhirimet. Ky film...

Edicioni i 16-të

Tirana International Film Festival

Tirana International Film Festival është eventi më i rëndësishëm kinematografik që zhvillohet në Shqipëri jo...

Diaspora artistike

Komediani shqiptar Alil Vardari i famshëm në Europë

Alil Vardar është shqiptari tjetër i njohur në teatrot e Evropës. Me profesion ai është...

REKLAMA