MENU
klinika
Makinat e para i solli Zogu

Shqipëria kur kishte jo më shumë se 375 makina

Gjoni i Epidamnit

Poeti që gjykoi ilirët e lashtë

   Midis shekujve V dhe VI të erës sonë ka jetuar poeti dhe shkrimtari i...

Shpirti ballkanas endet në Korçë

Maqedonia me çmimin e madh të Festivalit I Folklorik

   Është zhvilluar për herë të parë Festivali Folklorik Ballkanik, në qytetin e Korçës. “Shpirti...

Gjenialet a çmenduri?

Da Vinçi i të fshehtave të mëdha: zbulimi rishtas

   Gjenialiteti i tij vazhdon të ngjallë pa fund, kureshtje të përzier më admirim dhe...

Lirika e gjuhës së mprehtë

Azem Shkreli pena origjinale bashkohore

Azem Shkreli zë vend në krye të poezisë bashkohore shqipe. Me poezinë e tij, Shkreli...

Almanak

Histori/ Çfarë ka ndodhur më 27 Maj?

927 – Vdiq Simeon i Madh, udhëheqësi i parë bullgar i shpallur i perandor. Fushatat...

Bukëpjekësi i rrezikshëm për komunizmin

Pse u vra bashkëpunëtori më i afërt Hoxhës, cili ishte ai?

     10  FAKTE të rëndësishme mbi të vërtetat e pathëna më parë: 1- Ishte...

Melodrama koreano-jugore

“Paraziti” rrëmben trofeun e parë në Kanë

   Për herë të parë, festivali i Kanës nderon me “Palmën e artë” një prodhim...

“Butrinti fsheh të shkuarën greke”

“The Times”: E vërteta u takon arkeologëve vendas

   “Gërmimet zbulojnë të shkuarën greke, të qytetit antik shqiptar”, – citon “The Times”, duke...

FemART

“Me liri kundër marres”

   Për së shtati herë, festivali “FemArt” – festival rajonal për artistet, do të mbahet...

Nismëtar i letërsisë

Barleti epos i shpirtit shqiptar

   Marin Barleti si dijetar i madh rilindës, i humanizmit shqiptar e evropian ka pasur...

Almanak

Histori/ Çfarë ka ndodhur më 26 maj?

47 pes – Julius Caesar viziton Tarsin në rrugën e tij për në Pontus, ku...

REKLAMA