MENU
klinika
Dramaturgji Premierë

“Gusht: Portret Familjar” premierë në arTurbina

Analizë Kulturore

‘Delegacioni’, Leo dhe enigmat e tij

‘’Enigmat e një kohe që mishërohen te protagonisti Leo’’ Më 26 nëntor në kinemanë Cineplexx...

Almanak

Çfarë ka ndodhur më 9 janar?

1788 – Konektikat bëhet shteti i pestë që pranohet në Shtetet e Bashkuara. Kryeqyteti i...

Vendi ku shërohet shpirti

10 arsye për të vizituar një muze!

1. Muzetë të bëjnë të ndihesh mirë Një nga justifikimet më të shumta që përdoret...

Frymë moderne në prozën shqiptare

Çfarë shkruante Anton Pashku, kur ende s’kishte mbushur 20 vjeç?

Anton Pashku lindi më 8 janar 1937 në Grazhdanik (fshat afër Prizrenit). Nënën, Getën, e...

Pushtimi i Shkodrës

Provokimet e vazhdueshme serbo – malazeze në Shkodër

Qysh në fillim të viteve ’90, shoqatat malazeze të krijuara në Shkodër kanë synuar të...

Muzika Instrumentale

Nis viti artistik mbarë me Orkestrën Simfonike në RTSH

Më 11 janar në Universitetin e Arteve Orkestra simfonike e Radio Televizionit Shqiptar do të...

Letërsia botërore

Princi i Poetëve, lirizmi i Pol Verlenit

Kam ardhur unë, një jetim, Zengjin prej syve dhe belave Në njerëzit e kasabave S’ma...

Në Teatrin Kombëtar

Stefan Çapaliku sjell monodramën ‘’Dome’’

Emri i tij është lakuar edhe më parë në skenën e Teatrit Kombëtar Eksperimental “Kujtim...

Almanak

Çfarë ka ndodhur më 8 Janar?

8 Janar 1918 – Presidenti amerikan Wilson shpall 14 pikat e tij Në një fjalim...

Padrejtësi gjatë komunizmit

Dishepulli i shkollave evropiane që nuk fitoi të drejtën e qytetarisë

Nga Andreas Dushi Në Shkodrën e vitit 1879, Kolegji Saverian sa vinte e mblidhte rreth...

Bazilika

Zbulimi i madh në Berat, ‘habiten’ arkeologët

Një zbulim i rëndësishëm është bërë pranë Xhamisë Mbret në Berat. Bëhet fjalë për një...

REKLAMA