MENU
klinika
“Tj je për mua kaq e ëmbël…”

Migjeni, Bojka… dhe dhimbja e dashurisë (letra)

Rose Wilder Lane, gruaja e lirë

Amerikania që “adoptoi” shqiptarin, si i shkroi Konicës?

    Rose Wilder Lane, gruaja amerikane që është e mirënjohur për shkrimet e saj...

Lidhja e Kombeve më 1922

Shqiptarët munden për një shtet modern

    Sipas këtij këndvështrimi raportues, Shqipëria ishte një vend që jetonte në paqe me...

"Kukulla"...

Kadareja gruas unike

     Romani “Kukulla”, nga autori më i shquar shqiptar dhe një prej shkrimtarëve më...

“Vatikeanus Greaus” nr 103

Kodiku autokton i arbërorëve

     U dorëshkrua në manastirin e Shën Andreas në afërsi të Krujës, asokohe qendër...

Almanak

Histori/ Çfarë ka ndodhur më 12 Maj?

1812 – Në Highgate, Angli, lindi Edward Lear – poet dhe illustrues, autor, piktor që...

Nga Petrit F. Zeneli

“Përplasja e qytetërimeve” dhe një mesazh aktual

Këto që kanë ndodhur e ndodhin në Shqipëri kohët e fundit, veç të tjerash janë...

I fundit i plejadës së “Hostenit”

Shuhet karikaturisti i njohur Dhimitër Ligori

Karikaturisti Dhimtër Ligori (1934-2019 Tiranë) është shuar nga jeta në moshën 86-vjeçare. Ai rridhte nga...

75 vite nga shkrimi i saj

Botohet ditari “origjinal” i Ana Frankut

“Ditari i Ana Frankut” konsiderohet një nga veprat letrare më personale dhe përfaqësuese të shekullit...

Salvador Dali

Gjeniu që ishte gjithnjë në kërkim të rinisë

Gjeniu i artit të pakufishëm, Salvador Dali lindi në 11 maj vitin 1904 në Figueras...

Gjurmët e fotografisë

Gjon Mili, shqiptari që fotografoi Pikason dhe Salvador Dalinë

Gjon Mili, është padyshim një nga fotografët më të mëdhenj të Amerikës, që ka lënë...

Almanak

Histori: Çfarë ka ndodhur më 11 maj?

330 – Kostandinopoja (ish Bizanti) bëhet kryeqyteti i Perandorisë Romake. Përfundimisht, kjo perandori Lindore e...

REKLAMA