MENU
klinika
Intervistë

Anxhela Peristeri: Shpirti ma di!

Nga Jani Prifti

Arbëreshet rikthehen në Himarë: Kjo është toka e të parëve tanë

Një grup të rinjsh arbëreshë, kanë udhëtuar nga ‘Piano degli Albanesi’ nga Siçilia në Himarë....

Gjuhëtari i arbëreshëve

Si e ‘takova’ Çabejn në 1987 në Shqipërinë komuniste

Nga Matteo Mandala* “Në botën e arbëreshëve të Italisë” ka qenë i pari libër që...

Almanak

Histori/ Çfarë ka ndodhur më 18 shtator?

1793 – George Washington vendos gurë-themelin e parë për ndërtesën e Kongresit ose Kapitol, dega legjislative...

Bestseller

Titujt më të shitur të javës sipas rrjetit të librarive Adrion

1. ALKIMISTI toena PAULO COELHO 2. MISTERI I TRENIT BLU dituria AGATHA CHRISTIE 3. SEKRETI...

"Rrethi" e Arthur Schnitzler

Drama erotike përballë kafenesë dhe tallavasë

Nga Andreas Dushi Për tri netë radhazi në teatrin “Migjeni” të Shkodrës u vu në skenë...

Sadik Bejko

“Paqja e përgjakur” e Ndrek Lucës

Si u hoq nga skena shfaqja e Lucës. Veç shtetit, dhe artisët ia kanë nxjerrë...

Hermes Kafexhiu

Lufto dhe ti si Linda për t’u shkolluar!

Kjo foto historike është marrë nga një album i “New York Times” shkrepur në vitin...

Dossier/ Pjesa e dytë

Grupe identitare në Ballkan, vështirësi e bashkëjetesë

-Ciganët Ciganët(romët), të pranishëm në të gjitha vendet ballkanike, janë veçanërisht të shumtë në numër...

Kinema "Cineplexx"

Cilët janë filmat e kësaj jave?

Është gjithmonë e domosdome të zgjedhim diçka sipas dëshirës tonë sapo fillon një javë e...

Dossier/ Pjesa e parë

Minoritetet e Ballkanit, bashkëjetesë e trazuar

Krijimi i komb-shteteve në Ballkan krijon një pejizazh të larmishëm në shumë shtete dhe shumë...

Thirrje për ndërhyrje urgjente!

Kisha e Shën Venerandës në rrezik

Dom Artur Jaku bën thirrje për ndërhyrjen urgjente në Kishën e Shën Venerandës në Pllanë...

REKLAMA