MENU
klinika
Rrëfimi i të birit

Italiania që marrosi Enver Hoxhën, i cili i dënoi të shoqin

Dr. Mikel Markianoi - dijetar i shquar arbëresh

Një jetë për folklorin dhe traditën

Historia e kulturës arbëreshe të Italisë ka shumë figura të përmendura, që nuk njihen sa...

Almanak

Histori/ Çfarë ka ndodhur me 18 maj?

1593 – Angli; Akuzat e dramaturgu Thomas Kyd për herezi çojnë në lëshimin e urdhër...

Shkruar 238 vite më parë

Në shtratin e vdekjes/ Çfarë tha Skënderbeu në fjalën e fundit?

Studiuesi i jetës së Skënderbeut, Aurenc Bebja që jeton dhe punon prej vitesh në Francë...

Artistët i lumturon publiku

“Jarmarka” ruse ndizet në Korçë

   Për herë të parë, në Shqipëri: “Jarmarka”, ansambli muzikor folklorik rus. Artistët vijnë pas...

Përplasja e Sanxhakut

Lufta me më shumë shqiptarë, pas Hasan Prishtinës

   Sanxhaku, si dhe të gjitha viset e Ballkanit, pa ndonjë vështirësi, ranë nën administrimin...

E fejuara u vetëvra fill pas tij

Cili ishte vërtet Kajo Karafili, pse dhe si u vra?

KAJAN (KAJO) KARAFILI           10 FAKTE   Kajan Karafili është një...

15 ditë me 214 artistë

REJA ka vend për të gjithë

   Tirana do të jetë skena gjigante, për plot 15 ditë e 214 artistë, nga...

Ngjyra që (nuk) vrasin

Lekë Tasi ekspozitë për ditët e errëta

   Galeria FAB mirëpriti piktorin Lekë Tasi. Ekspozita “Vizatimet e një jete” është konceptuar si...

Almanak

Histori/ Çfarë ka ndodhur më 17 maj?

1792 – Krijohet Bursa e Nju Jorkut (NYSE) – 24 aksionerë u mblodhën në hijen...

Nga Raimonda Moisiu

Historia e Shtëpisë së Bardhë

Ndërtimi i Shtëpisë së Bardhë ka filluar në vitin 1792, sipas planimetrisë të arkitektit irlandez...

Ivica Buljan në Tiranë

“Jul Çezar” prova në TKE “Kujtim Spahivogli”

Regjisori i njohur kroat, Ivica Buljan, ka mbërritur në Tiranë, këto ditë. Regjisori ka zgjedhur...

REKLAMA