MENU
klinika
Almanak

Histori/ Çfarë ka ndodhur më 14 maj?

Toka e premtuar? (foto)

Emigranti që shpiku blicin nga varfëria e periferive

   Pamjet e emigrantëve të pashpresë, strukur në një qoshe, nuk i përkasin vetëm shekullit...

Shqiptarët e mijëra pikëpyetjeve

Toka e thesareve të historisë së pellazgëve

   George Fred Williams, më 1914, ka shkruar për shqiptarët: “Po të kthehemi në parahistori,...

Artistë shqiptarë? Asnjë!

Leka Bungo: ‘Testamenti’ dhe të vërteta të tjera

   Regjisor dhe skenarist, që kësaj here sprovohet edhe si shkrimtar. Leka Bungo – “Testamenti...

Gjëmon historia

“I kam shti vetë në dhè, tetë vetë”- dëshmia e gjallë

      Nikollë Dojanaj, dëshmon 17-vjeçari në kampin e Tepelenës, dënimi me vdekje, falja...

Bienalja e Venecies 2019

Nga Bulqiza drejt e në kozmos… si Driant Zeneli

   U çel edicioni i 58-të i Binales së Venecies, ku janë pjesëmarrës 90 shtete....

Dode ose shkrimtari i Jugut

Pse nuk janë seriozë ata që nuk qeshin?

     Tek rinia ekziston një zjarr, një nevojë entuziazmi që edhe me prekjen më...

Almanak

Histori/ Çfarë ka ndodhur më 13 maj?

1110 – Kryqtarët marshojnë në Bejrut – shkaktojnë gjakderdhje – të inkurajuar nga suksesi shumë...

“Tj je për mua kaq e ëmbël…”

Migjeni, Bojka… dhe dhimbja e dashurisë (letra)

   Poeti i britmës kushtruese që gjëmon gjithmonë në të tashmen, Migjeni, nuk ishte vetëm...

Rose Wilder Lane, gruaja e lirë

Amerikania që “adoptoi” shqiptarin, si i shkroi Konicës?

    Rose Wilder Lane, gruaja amerikane që është e mirënjohur për shkrimet e saj...

Lidhja e Kombeve më 1922

Shqiptarët munden për një shtet modern

    Sipas këtij këndvështrimi raportues, Shqipëria ishte një vend që jetonte në paqe me...

"Kukulla"...

Kadareja gruas unike

     Romani “Kukulla”, nga autori më i shquar shqiptar dhe një prej shkrimtarëve më...

REKLAMA