MENU
klinika
Analizë

“Gorilla”, dhe a po e ndihmon Rama, Bashën!?

Opinion

Asgjë nuk është e pamundur! Suksese të dashur studentë!

Nga Dott. Alban DACI Sa shpejt ikin vitet! Mbaj mend ditën time të parë në...

Video/ Komenti politik i javës

Kjo nuk është punë Babalesh, është punë budallësh!

Ndiqni komentin politik të javës nga analisti, njëkohësisht Drejtor i Konica.al, Shpëtim...

Kur 300,000 votues janë baraz me 9 deputetë

Arrestimi i Gruevskit, si kripa në sallatën maqedonase

Nga Mentor Nazarko/ Zhvillimet e fundit në Maqedoni, kanë qenë zhvillime që kanë tërhequr vëmendjen...

Nga Fadil Maloku

Sa janë kosovarët shoqëri e (a)politizuar?

1. Një fenomen, që pa dyshim është duke e përcjellë këmba-këmbës procesin shtetndërtimit të Kosovës,...

Dossier/ pjesa e tretë

Perspektiva e arsimit profesional

Shkollat pas vitit 1990 futen në krizë si të gjitha fushat e jetës. Me rënien...

Dossier/ Pjesa e dytë

Shkollat profesionale në kohën e komunizmit

Gjëja më e garantuar që kishte sistemi socialist (komunist) ishte puna. Çdo individi, me zor...

Dossier/Pjesa e parë

Pra, si ta drejtojmë ushtrinë gjeneral?!

Nga Eugent Kllapi/ Në fjalimin kur Sokrati ndodhej përpara dhe kundër gjithë parisë së aristokratëve...

Opinion

Peshkopia, pa qeverisje dhe e lënë në harresë

1. Qyteti i Peshkopise, i vetmi qytet alpin ne Bote, i rrethuar me burime te...

Analizë

Çamërishtja, dialekti arkaik i shqipes…!

Nga Ervin Fetahu/ Gjuha, mrekulli dhuruar qenies njerëzore, askush nuk mund ta konkurrojë për nga...

Modernitet dilemash

Sikur të isha djalë, apo sikur të isha vajzë?!

Nga Eugent Kllapi Moderniteti i shoqërisë shqiptare në rrugën për të pasur një demokraci normale...

Nga Mentor Nazarko

Shanset e opozitës për të qeverisur, apo Fundi i Historisë

Pas intervistës së Berishës dhe deklarimit se « me Ramën, opozita nuk vjen në pushtet...