MENU
klinika
Çështjet e humbura nga Shqipëria

Dossier/ Arbitrazhet, një histori disfatash

Krahasimi i çmimeve të konsumit

Të lirë në mish, të shtrenjtë në peshk

Shqipëria është vendi më i lirë në Evropë për të blerë mish. Por, paradoksalisht, për...

Asnjë projekt i realizuar

Parqet eolike, ëndrra që e mori era

Në vitet 2007-2011 Shqipëria do të përjetonte ndoshta numrin më të madh të nismave në...

Kursi i këmbimit

Javë pozitive për lekun

Leku mbylli një javë pozitive në kursin e këmbimit valutor. Monedha europiane u këmbye të...

Në vendin e 102 në Botë

Shqipëria, ekonomi pa siguri për pronën

Problemet me pronën janë një ndër dobësitë themelore të klimës së të bërit biznes dhe...

Propozimi i Dhomës së Tregtisë

Tatim progresiv edhe për bizneset

Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë Tiranë propozon vendosjen e tatim-fitimit progresiv edhe për bizneset. Një...

Analiza e Bankës Botërore

Kapitali njerëzor po përmirësohet

Shqipëria ka arritur përmirësim të ndjeshëm në dekadën e fundit, për sa i takon treguesve...

Banesa mesatare

Durrsakët më lirshëm, kuksianët më ngushtë

Shqiptarët kanë shtëpi më të madhe në Durrës dhe Tiranë, ndësa më ngushtë për banim...

Më i larti në pesë vjet

Sigurimi i detyrueshëm solli 4.6 mln euro fitime  

Kompanitë e sigurimeve fituan 580 milionë lekë ose rreth 4.6 milionë euro nga sigurimi i...

Epoka e re

Ahmetaj premton program të ri për të papunët nga bastet

Ministri i Financave, Arben Ahmetaj, sot nga Kuvendi është ndaluar në vendimin e qeverisë për...

Tregu i arsimit

Numri i studentëve bie për të katërtin vit radhazi

Tendenca e masivizimit të arsimit të lartë po përmbyset në vitet e fundit. Shifrat e...

26.5 euro taksa

Shqipëria takson rëndë fluturimet

Shteti shqiptar aplikon taksat më të larta në rajon për taksimin e fluturimeve ajrore. Për...