MENU
klinika
Rritet vetëm për individët

Kredia “me paterica”

Bien shpenzimet për ushqim

Familjet shqiptare konsumojnë më pak

Megjithëse ekonomia është në përmirësim dhe papunësia në rënie, familjet shqiptare po konsumojnë më pak....

4 orë e gjysëm në ditë

Puna e papaguar e grave shqiptare  

Një raport i fundit i Organizatës Ndërkombëtare të Punës, ILO tregon se femrat shqiptare kryejnë...

7.5% janë me probleme

Kredia për individë është më e mirë

Kredia për individët është më e mirë krahasuar me atë për bizneset. Statistikat e Bankës...

Provat e rezistencës

Sistemi bankar me kapitale të mjaftueshme

Kapitalizimi i sistemit bankar është mëse i mjaftueshëm. Provat e rezistencës të ushtruara nga Banka...

Deklarata e kryeministrit

Rama: Rruga Tiranë-Sarandë, do shkurtohet deri në 3 orë

Kryeministri Edi Rama gjatë një takimi sot në Gjirokastër, ku është inaguruar nisja e punimeve...

Mbrojtja sociale

7% e të papunëve përfitojnë asistencë

Shqipëria është larg të qenit një shtet social. Një studim i fundit i Organizatës Ndërkombëtare...

Energji apo turizëm?

40% e HEC-eve në zona të mbrojtura

Pasuritë natyrore të Shqipërisë dhe Ballkanit janë nën kërcënimin e valës massive të ndërtimit të...

Tendenca e re

Dossier/ Investimet që po vijnë nga Lindja

Investimet e huaja në afërsisht tre dekada kanë ardhur kryesisht nga vendet fqinje apo nga...

Projektet e mëdha të infrastrukturës

Borxhi i Shqipërisë vlerësohet me notën B1

Gjigandi ndërkombëtar i vlerësimeve finaciare ka konfirmuar notën B1 për borxhin publik të Shqipërisë, duke...

Si kanë lindur?

“A funksionojnë taksat e mëkatit”?

Një taksë e mëkatit është një akcizë për mallrat e dëmshme shoqërore si cigarja, bixhozi...

Opinion/ Nga Shpëtim Nazarko

Ku i ke dhitë a i vrarë?

Brenda rregullës të cilës i përmbahem me fanatizëm jo vetëm në shkrimet për shtyp, besoj...